Gemeente Delfzijl

30.000 euro voor steunstee Woldendorp

De gemeente Delfzijl is bereid om 30.000 euro te investeren in de steunstee in Woldendorp. Het college stelt de raad voor dit bedrag beschikbaar te stellen.

Het geld is alleen bedoeld voor het steunsteedeel in de oude Troefmarkt in Woldendorp. Samen met andere partijen â zoals Hotel Wilhelmina, Stichting Dorpen Bedrijven Friesland, Stichting Groninger Huis, LEADER+ en de Provincie Groningen â knapt de gemeente het hele pand op. Naast een steunstee komt hier ook weer een supermarkt, gerund door mensen met een verstandelijke beperking vanuit het hotel Wilhelmina.

De gemeente heeft vorig jaar een intentie huurovereenkomst getekend, waarin zij aangeeft een deel van het pand te huren voor een steunstee. Met de investering van de gemeente in het gebouw, komt de realisatie van een steunstee steeds dichterbij. Bij een positief besluit van de raad beginnen de partijen meteen met de verbouwing. De supermarkt en steunstee moeten dit jaar nog hun deuren openen.

Dorpsloket
Een steunstee is een dorpsloket waar inwoners terecht kunnen voor informatie, steun en ontmoeting op het gebied van wonen en welzijn. In de steunstees werken verschillende partijen en personen samen, zoals de Stichting Welzijn & Dienstverlening, gemeente Delfzijl, vrijwilligers, Woningstichting Acantus, Stichting Groninger Huis, Thuiszorg Groningen, Fivelland en de Intergemeentelijke Sociale Dienst.