Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Beschonken Deventernaar aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 7-5-2010 9:53:19

ZEVENAAR - De politie in Zevenaar heeft donderdagavond 6 mei een 22-jarige automobilist uit Deventer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man zou rond half tien op de Ringbaan Zuid met zijn auto tegen een boom zijn gereden waarna hij op de vlucht sloeg.

Gewaarschuwde agenten troffen op aanwijzen van een getuige een portemonnee in de achtergelaten auto waarin de identiteitsgegevens van de Deventernaar zaten. Omstanders wezen even later op een man die over de Molenstraat liep, die de aanrijding zou hebben veroorzaakt. De man bleek enkele verwondingen te hebben opgelopen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Aangezien de Deventernaar ook naar drank rook werd bloed van hem afgenomen voor een bloedproef. Na onderzoek werd vastgesteld dat de man kennelijk tijdens het rijden de macht over het stuur was verloren, enkele bomen had geschampt om vervolgens tegen een andere boom tot stilstand te komen. De zwaar beschadigde auto van de Deventernaar is afgesleept.
(049630)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Alcoholcontroles Overbetuwe en Lingewaard

Publicatiedatum: 7-5-2010 9:51:56

OVERBETUWE/LINGEWAARD - Het verkeershandhavingsteam heeft donderdagavond in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard alcoholcontroles gehouden. Van in totaal 332 bestuurders werden blaastesten afgenomen, echter geen van hen bleek onder invloed. De controles waren van tevoren aangekondigd op de website verkeershandhaving.nl.

In de gemeente Overbetuwe werd tussen half zeven en acht uur post gevat op de Rijksweg Zuid in Elst. Daarbij werden 7 bekeuringen uitgedeeld: 6 voor het rijden zonder gordel en 1 voor het rijden met een verlopen rijbewijs. Aansluitend tot tien uur werd gecontroleerd op de Wageningsestraat in Zetten, maar daarbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Meifeesten
Rondom de meifeesten in Haalderen (gemeente Lingewaard) werd tussen tien uur en kwart voor twaalf gecontroleerd op de Van der Mondeweg, nabij de Van Elkweg maar ook hier geen overtredingen. Tenslotte werd tussen kwart voor twaalf en één uur 's nachts gecontroleerd op de Stadswal in Huissen (gemeente Lingewaard) maar hier bleken eveneens alle bestuurders zich netjes aan de regels te houden. (049643)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Neefjes komen met elkaar in botsing

Publicatiedatum: 7-5-2010 9:52:44

NIJKERK- Een 12-jarige jongen uit Nijkerkerveen is donderdagmorgen 6 mei gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met zijn 13-jarige neefje uit Nijkerk. Het slachtoffer werd ter plaatse bekeken door het ambulancepersoneel waarna hij met een wond aan zijn achterhoofd werd doorverwezen naar het ziekenhuis.

De jongens fietsten rond half twaalf over de Grieglaan toen de jongen uit Nijkerkerveen rechtsaf wilde slaan. De Nijkerker fietse rechts naast hem en wilde rechtdoor fietsen waardoor er een botsing ontstond tussen beiden. Het slachtoffer zou door de aanrijding vermoedelijk tweemaal over de kop zijn geslagen waarbij hij een hoofdwond opliep. (049417)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser gewond na botsing

Publicatiedatum: 7-5-2010 9:51:39

BARNEVELD- Een 16-jarige bromfietser uit Doorn is donderdag 6 mei gewond geraakt na een botsing op de Scherpenzeelseweg. De jongen is met onbekend letsel door het ambulancepersoneel meegenomen naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede.

Een 35-jarige Lunterse automobilist reed rond half een over de Scherpenzeelseweg vanaf Barneveld. Op een kruising wilde hij rechtsaf slaan waar op dat moment in tegengestelde richting de bromfietser uit Doorn aan kwam rijden. Mogelijk zag hij de bromfietser over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond tussen de automobilist en de bromfietser.
(049497)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken bestuurster aangehouden

Publicatiedatum: 7-5-2010 9:50:19

TERSCHUUR- Een 28-jarige automobiliste uit Nijkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag 7 mei aangehouden op de Rijksweg nadat zij met te veel alcohol op achter het stuur had gezeten. De vrouw reed rond half twee over de Rijksweg toen de agenten haar controleerden. Uit het ademanalyseonderzoek bleek dat ze had gereden met een promillage van 0,81. De Nijkerkse is met een rijverbod van twee uur en een boete heengezonden.
(049647)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---