Gemeente Lelystad

Creatieve invulling 'Meimaand-Fietsmaand'

Donderdag 6 mei 2010

Het toeristisch bedrijfsleven in Lelystad geeft in samenwerking met de gemeente Lelystad op een creatieve manier invulling aan het begrip `Meimaand Fietsmaand'.

Zo is er een culinaire fietsroute ontwikkeld, kan men een gratis boekje met tien fietsroutes ophalen en is de Nederlandse Fietsbond afdeling Lelystad elk weekend in mei met een stand aanwezig bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op.

Culinaire fietsroute

De culinaire fietsroute is ontwikkeld door de Stichting Gastvrij Lelystad, waarin veel Lelystadse horeca en recreatiebedrijven samenwerken. Op de fiets volgt men een route langs culinaire hoogtepunten: van streekgerecht tot wereldgerecht. Ervaringen zoals je eigen forel bijeenvissen voor op de barbecue, bloemen plukken voor op de picknicktafel, een heerlijk ijsje eten of lekker bijkomen op een gezellig terras, een culinaire verrassing tijdens het diner, een echt Flevolands biertje proeven of als men de gewone fiets zat is even waterfietsen: het zijn allemaal mogelijkheden die in de culinaire route zijn opgenomen. Tijdens de Meimaand-Fietsmaand zijn er zoveel activiteiten die uitnodigen tot een langer verblijf in Lelystad, dat ze voor het gemak in een overzicht zijn geplaatst op www.wereldkeukenlelystad.nl en www.lelystad.nl/toerisme. Op beide websites is tevens een filmpje van vier minuten te zien over de culinaire fietsroute.

Behalve bij alle deelnemers aan Wereldkeuken Lelystad is de folder met de culinaire fietsroute ook verkrijgbaar bij Tourist Info in de Stadswinkel Lelystad. Bezoekers van de Vakantiebeurs die in januari 2010 bij de stand van Toerisme Flevoland een tegoedbon hebben ontvangen, kunnen deze in mei inwisselen voor een heerlijk kopje koffie bij één van de deelnemers langs de culinaire route.

Gratis boekje

Bij Tourist info Lelystad in de Stadswinkel kunnen belangstellenden in de maand mei op vertoon van een tegoedbon een gratis boekje met tien beschreven fietsroutes ophalen. Het is de tweede herziene druk van dit populaire boekje dat in 2007 voor het eerst werd uitgebracht. De routes zijn geactualiseerd naar de laatste stedelijke ontwikkelingen. Ook de beschrijving van de route is daarop aangepast. De betreffende tegoedbon is afgedrukt in het aprilnummer van het gemeentelijke Stadsbulletin dat vorige week huis-aan-huis in Lelystad is verspreid. Ook is de bon downloadbaar vanaf www.lelystad.nl/toerisme. Na mei kost het fietsrouteboekje 3,95 euro.

Fietsinformatie en bezemwagen

Op alle zaterdagen en zondagen in mei staat bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op (Wold 11-10) vanaf 10.00 uur een stand van de Nederlandse Fietsbond afdeling Lelystad. Hier kan men terecht voor allerlei fietsinformatie. Voor gestrande fietsers is er een bezemwagen aanwezig, verzorgd door Toerclub Flevoland.

---