Gemeente Hilversum

Voorlopig Ontwerp kruispunten Oosterengweg

publicatiedatum: donderdag 6 mei 2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Voorlopig Ontwerp van twee kruispunten op de Oosterengweg goedgekeurd en vrijgegeven voor inspraak. Het gaat om de kruisingen met de Van Riebeeckweg en met de Kamerlingh Onnesweg/Jan van der Heijdenstraat/Liebergerweg.

Het zijn de laatste twee projecten van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP) waarover nog bestuurlijke besluitvorming moet plaatsvinden. Het is de bedoeling om ze volgend jaar uit te voeren, net als het grootste IBP-project op de Ring Oost: de ongelijkvloerse kruising Oostereind/Soestdijkerstraatweg, waarmee de gemeenteraad in het najaar al heeft ingestemd.

Inspraakavond
De inspraakavond over de beide voorlopige ontwerpen wordt gehouden op maandag 17 mei 2010 in de Burgerzaal van het Raadhuis. De inspraakbijeenkomst begint om 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de ontvangst met koffie/thee. De termijn voor schriftelijke inspraak loopt tot 8 juni.

Het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum beoogt onder meer om op de buitenring op kruispuntniveau de capaciteit te vergroten en daardoor de doorstroming te bevorderen. Via de website
www.hilversumbeterbereikbaar.nl zijn de Voorlopige Ontwerpen in te zien en te downloaden. Volgende week woensdag verschijnen er in deze krant extra pagina's over het IBP. Daarin staat ook meer informatie over het Voorlopig Ontwerp van de twee kruispunten op de Oosterengweg.