Iglo introduceert Iglo Chicken

07/05/2010 10:22

Hill & Knowlton Ned. BV

Iglo introduceert vandaag een gloednieuwe reeks aan producten op de Nederlandse markt: Iglo Chicken. Het is de eerste keer dat Iglo een assortiment vriesverse kipproducten aanbiedt aan de Nederlandse consumenten. Vanaf mei zullen er zes verschillende Iglo Chicken varianten in de winkels verkrijgbaar zijn: Crispy Chicken Original, Crispy Chicken Parmezaanse kaas & Italiaanse kruiden, Grilled Chicken Original en Grilled Chicken Honing & Mosterd, Chicken Nuggets en Chicken Sticks. Alle Iglo Chicken producten bestaan uit 100% gemarineerde kippenborst. De nieuwe kipproducten passen perfect binnen een evenwichtig voedingspatroon en helpt de consument om snel een gevarieerde en gezonde maaltijd te bereiden. Bij voorkeur bereid je de Iglo Chicken producten in de oven (20 min) voor een vetarme bereiding.

Consumenten eten graag kip en de cijfers liegen er niet om. De Europese markt voor vriesverse gevogelteproducten bedraagt 4.8 miljard euro en is in de laatste acht jaar met 25% gestegen. In Nederland alleen al ging er in 2009 voor 156,5 miljoen euro aan vriesverse gevogelteproducten over de toonbank.

Chicken Dinner

De nieuwe Chicken varianten van Iglo zijn een schot in de roos voor jong en oud. De producten bestaan uit 100% kippenborst in lekkere varianten: Crispy Chicken met een heerlijk krokant korstje en de Grilled Chicken producten: lekker mals, gemarineerd en met een heerlijke grillsmaak. Iglo Chicken wordt alleen gemaakt met natuurlijke ingrediënten, dus geen gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen. Alles wat in de producten zit, kun je immers terugvinden in je keukenkasten! En dat is slechts 1 van de 5 kwaliteitsgaranties die Iglo belooft. Alle Iglo producten worden gemaakt van zo vers mogelijke producten (ze worden zo snel mogelijk ingevroren bij een temperatuur van -40C) en zo kunnen de voedingswaarden optimaal bewaard blijven. Iglo garandeert bovendien inzicht in de productieketen dankzij strikte kwaliteitscontroles en biedt aan zijn consumenten verantwoorde producten aan.

Vanavond eten we kip!

Een Nederlands gezin eet elk jaar ongeveer 23 kilo aan gevogelteproducten. Het is niet vreemd dat kip zo populair is: het is lekker, past bij elke maaltijd en is eenvoudig te bereiden. Misschien wel een van de beste eigenschappen van kip is dat het een gezond product is dat bij iedereen in de smaak valt. De nieuwe Chicken varianten van Iglo zijn evenwichtige maaltijdcomponenten en ideaal om samen met je gezin van te smullen.

ook gezond

Kip is gezond. Gevogelte is een van de belangrijkste bronnen van eiwitten, vitamine B en ijzer. De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum raadt ons aan om per dag 100 tot 125 gram gevogelte/vis/zuivel te eten. Kip bevat ook weinig verzadigd vet. Door Iglo Chicken in de oven te bereiden, hoef je geen boter of olie te gebruiken! Je legt de filets zo op de bakplaat en haalt 20 minuten later een heerlijk stukje kip uit de oven.

Over Iglo Nederland BV

Iglo Nederland bv is expert en marktleider op het gebied van diepvriesproducten. Iglo Nederland bv brengt vriesvers voedingsproducten op de markt, zoals vis, groenten en kant-en-klaar maaltijden. Het bedrijf realiseerde in 2009 een consumentenomzet van 63 miljoen Euro. Iglo is een onderdeel van de Europese marktleider in diepvries, de BirdsEye Iglo Group.





http://www.rembrandthuis.nl