Politie Groningen

Vrijdag 7 mei 2010

Provincie Groningen, 07-05-2010

Vrouw bijna slachtoffer van babbeltruc

LEEK De vrouw (woonachtig aan de Grientenij) liet na aanbellen een onbekende vrouw haar woning binnen. De vrouw vertelde de bewoonster dat zij onlangs in de buurt was komen wonen en even een praatje wilde maken. In de woning hield de vrouw de bewoonster aan de praat. De Leekster zag plotseling dat een andere onbekende vrouw een kast in de woonkamer doorzocht. Hierna verlieten beide vrouwen rennend de woning. De vrouwen hebben geen buit mee kunnen nemen. Beiden hadden een donkere huidskleur en ongeveer 40 a 45 jaar oud. Eén van de twee vrouwen droeg een wit mantelpakje. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Laat niemand (die met een smoes aan de deur staan) uw woning binnen.

Buschauffeur gewond na overval

VEENDAM - De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een 24-jarige buschauffeur van Qbuzz. De chauffeur had donderdagmorgen, rond 11:45 uur op de Prins Berhardlaan in Veendam een onbekende man in laten stappen. De man sprak de chauffeur dreigend aan en eiste geld. Hierbij stak hij de chauffeur met een steekvoorwerp in zijn hand. Direct daarop verliet de overvaller zonder buit de bus. Hij stapte achterop een gele scooter die met een andere dader klaarstond. De buschauffeur raakte licht gewond aan zijn hand. De politie stelt een onderzoek in. De overvaller heeft een getinte huidskleur en droeg een wit petje. De bestuurder van de scooter (vermoedelijk van het merk Peugeot) droeg een rood/zwarte helm en een zwarte jas. Getuigen die rond genoemd tijdstip iets bijzonders hebben gezien, wat mogelijk verband houdt met deze overval, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Agressieve winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de Poststraat een 43-jarige winkeldief aangehouden. De Groninger werd in een warenhuis aan de Grote Markt betrapt met een geprepareerde tas en ontvluchte de winkel. Omdat hij werd achtervolgd door beveiligingsmedewerkers probeerde hij een mes te pakken. Dat mislukte waardoor hij op de grond viel. Agenten hebben de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie haalt vechtend duo uit elkaar

DELFZIJL De politie heeft donderdagvond op het Zwet in Delfzijl twee vechtersbazen uit elkaar gehaald. Een 28-jarige vrouw uit Delfzijl had het aan de stok gekregen met een 37-jarige man uit diezelfde plaats. De politie was nodig om de rust terug te krijgen. De vrouw is voor onderzoek naar een huisarts gegaan. De man is aangehouden.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Noorderbinnensingel een 36-jarige beschonken Groninger aangehouden. De man viel op vanwege zijn rijgedrag op zijn snorfiets. Toen hij een politieauto achter zich zag rijden, keek hij continu achterom. Nadat hij zijn tweewieler langs de kant had gezet werd hij gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachten koperdiefstal aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft donderdagnacht tijdens een reguliere verkeerscontrole drie vermoedelijke koperdieven aangehouden. De auto waarin het drietal uit Oude Pekela zat, werd in de Parklaan langs de kant van de weg gezet. De 19-jarige bestuurder en zijn passagiers van 20 en 21 jaar konden zich niet legitimeren. Een van de agenten zag een koperen bloembak op de achterbank deels weggestopt. In de kofferbak vond de politie nog meer metalen. Deze zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het trio is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Warffum, Juffer Marthastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 607, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 417, aantal overtredingen: 133, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1295, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Op diverse plaatsen in de stad Groningen controleerde de politie ondermeer op het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden enkele honderden voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor het onjuist gebruiken van een mobiele telefoon (6x) en ontbreken van juiste autopapieren (4x).

Man aangehouden voor heling fiets

GRONINGEN- De politie heeft donderdagmorgen een 20-jarige man uit aangehouden voor de heling van een fiets. Agenten reageerden op een melding dat een man nabij het station een fiets probeerde te slijten aan voorbijgangers. Op het Stationsplein troffen dienders de man aan met de fiets. Hij verklaarde de fiets even daarvoor te hebben gekocht van een onbekende man. De politie hield de man aan en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon de verdachte weer gaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen.

Agressieve winkeldievegge aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmiddag een 24-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw was door medewerkers van een supermarkt aan de Stoepemaheerd betrapt op het stelen van etenswaar. Toen zij haar aanspraken, begon zij wild om zich heen te slaan en te schoppen. Ook bedreigde zij de medewerkers. De dievegge werd aangehouden. Omdat zij wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen is zij voor verder onderzoek ingesloten. Die gestolen spullen werden in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Illegale bomenkaper aangehouden.

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft donderdagavond een 30-jarige man uit Kampen aangehouden voor vernieling. De politie kreeg van een toezichthouder van Staatsbosbeheer een melding dat een man illegaal bomen aan het omzagen was. In het bosperceel aan de Stationsstraat troffen dienders de Kampenaar aan. Hij had al twee bomen geveld. De boomkaper verklaarde een hut te willen bouwen om in te slapen. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht de man weer gaan. Staatsbosbeheer doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond twee winkeldieven aangehouden Zo werd een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Getuigen hadden gezien dat twee mannen in een kledingzaak aan de Vismarkt kleding hadden gestolen. Na de diefstal waren beiden weggereden op een scooter. Op basis van kentekengegevens kon de 34-jarige Stadjer, een bekende van de politie, aan de Eilardaheerd worden aangehouden. Bij fouillering had hij de gestolen kleding nog bij zich. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De kledingstukken zijn in beslaggenomen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere winkeldief.

Ook werd donderdagavond door beveiligingspersoneel een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd in een kledingwinkel aan de Vismarkt in Groningen betrapt bij het stelen van spijkerbroeken. De verdachte werd aan de politie overgedragen en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon de Stadjer weer naar huis. De gestolen broeken zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man aangehouden voor huiselijk geweld

VEENDAM De politie heeft donderdagavond in een woning in Veendam een 48-jarige Veendammer aangehouden. De man was stevig onder invloed van alcohol en had ruzie gekregen zijn vrouw. Beide echtlieden liggen in scheiding. De man had zijn 58-jarige vrouw geslagen en bij de nek vastgepakt. Agenten hebben hem meegenomen naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek en ter ontnuchtering ingesloten. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.