Gemeente Echt-Susteren


Museum van de Vrouw gaat op reis

âIk ging op reis en ik nam meeâ¦â

Â

VVV Zuid Limburg en VVV Nederland vieren dit jaar hun 125 jarig jubileum.

Op 22 februari 1885 werd in Valkenburg aan de Geul de eerste VVV van Nederland opgericht. Daarmee werd de aanzet gegeven voor het ontstaan van deze landelijk zeer bekende organisatie, die in al die jaren het toerisme een krachtige impuls heeft gegeven. Door de oprichting van de eerste Limburgse VVV kwam in 1885 de georganiseerde toeristenstroom vanuit âHollandâ richting Valkenburg en Zuid Limburg op gang. VVV Zuid Limburg heeft daarmee aan de basis gestaan van een van de meest belangrijke economische sectoren van provincie Limburg én in wezen ook van Nederland.

Aansluitend aan deze feestelijke feiten richt Museum van de Vrouw een zomertentoonstelling in.

Het doel van de tentoonstelling âIk ging op reis en ik nam meeâ is een vrolijk vrijetijdsbeeld te presenteren. Koffer pakken, vakantie, vrije tijd, reizen. Vanzelfsprekend, gaat de grootste aandacht naar de mode. Maar vooralâ¦wat ging er in die 125 jaar mee in een koffer of damestas?

Â

Kijk voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen op www.museumvandevrouw.nl of mail naar info@museumvandevrouw.nl. Bellen kan ook via telefoonnummer: 0475-470742.