Rechtbank Maastricht


Wijziging procesreglementen familie en uitbreiding familiejournaal

Met ingang van 1 mei 2010 zijn de procesreglementen ten behoeve van de behandeling in de rechtbanken van zaken op het gebied van het familie- en jeugdrecht gewijzigd.
Meer informatie leest u in het landelijk rechtspraak.nl nieuwsbericht van 3 mei jl.
Op pagina 5 t/m 10 van het procesreglement vindt u het overzicht van wijzigingen.

Ook is met ingang van 1 mei 2010 de raadpleegfunctie van het familiejournaal uitgebreid.
Vanaf de openstelling van het familiejournaal via het digitale loket van de rechtspraak op 1 februari jl. kunnen advocaten dit journaal raadplegen. Naast dit familiejournaal werd de advocatuur tot op heden bovendien nog per brief door de rechtbank geïnformeerd. Dat gaat met ingang van 1 mei 2010 veranderen.

Vanaf deze datum kunnen advocaten alleen nog het Familiejournaal raadplegen en zullen zij geen berichten meer van de rechtbank ontvangen op het gebied van echtscheiding, verdeling en verrekening, voorlopige voorzieningen en alimentatie. Er worden dan alleen nog ontvangstbevestigingen bij de indiening van een verzoekschrift, oproepen voor een zitting, een mediationaanbod en beschikkingen verzonden.

De procesreglementen zijn hierop aangepast.

Meer informatie over de diensten van en toegang tot het Digitaal loket rechtspraak is te vinden op http://loket.rechtspraak.nl.

Bron: Rechtbank Maastricht Datum actualiteit: 7 mei 2010 Naar boven