Loveland Festival brengt roller skating terug

07/05/2010 10:53

Loveland Events BV

7 mei 2010. Roller skating is bezig aan een grootse come-back. Daarbij krijgt het fenomeen alle medewerking van Loveland, het bekende dance-festival dat dit jaar 5 jaar bestaat. Op Koninginnedag liet de organisatie met behulp van heel veel roller skates zien dat roller skating ook wat haar betreft weer helemaal terug is. Het main event Loveland Festival staat dit jaar zelfs helemaal in het teken van roller skating.

Trends ontstaan niet 'op een eiland' maar hangen meestal al langere tijd in de lucht. De tijd is nu rijp voor roller skating, zo bleek toen eind april in Amsterdam de roller skates aan de bomen en lantaarnpalen leken te groeien. Sommige fietspaden leken zelfs veranderd in officiële skatepaden en overal hingen posters met een afbeelding van een rolschaats. Voor Loveland een teken dat het met de keus voor roller skates als thema op de goede weg zit.

Komende maanden zal Loveland dit benadrukken met behulp van roller girls en een heuse roller disco. Zij trekken deze zomer door het land en zetten roller skating weer helemaal op de kaart. Tijdens het Loveland Festival zal er natuurlijk alle gelegenheid zijn om te skaten. Daartoe wordt een enorme roller skate-baan aangelegd, om te skaten en natuurlijk om te dansen, al dan niet tegelijkertijd. Dansen zonder rollerskates kan natuurlijk ook nog altijd.

Korte geschiedenis van het roller skaten

1743 Eerst bekende gebruik van roller skates, tijdens een toneelvoorstelling in Londen

1760 Uitvinding inline skates met metalen wielen

1863 Eerste skates met 4 wielen

1866 Opening eerste roller skate-baan in Newport, Rhode Island

1876 Eerste moderne roller skates en uitvinding van de 'toe stop'

1979 Eerste skates met aangehechte (ijshockey)laarzen

2010 Grootse comeback roller skating

Loveland Festival 2010, het main event van de verschillende Loveland-activiteiten, vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 augustus 2010, van 10.00 tot 23.00 uur in het Sloterpark te Amsterdam. Ga voor meer informatie naar www.lovelandfestival.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lovelandfestival.nl