Politie Drenthe

Vrijdag 7 mei

Provincie Drenthe, 07-05-2010



Politie controleert het verkeer

NOORDENVELD De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de N373. Tussen 07.00 uur en 14.30 uur heeft de politie via een radarsnelheidscontrole 3190 weggebruikers gecontroleerd. In totaal waren 319 weggebruikers in overtreding. De hoogst gemeten snelheid die werd gemeten bedroeg 121 kilometer per uur, op deze weg geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Zuringes een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 145 hennepplanten aangetroffen en diverse benodigdheden. Alle goederen worden vernietigd. De politie heeft nog geen aanhouding verricht en heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt man aan voor huisvredebreuk

ASSEN De politie heeft donderdagochtend een 39-jarige man uit Assen aangehouden voor huisvredebreuk in een woning aan de Venestraat. De politie had een melding binnengekregen dat een onbekend persoon in de woning lag te slapen. Ter plekke troffen agenten op de eerste etage de man aan, hij lag te slapen. De man werd gewekt en gaf te kennen dat hij niet wist waarom hij daar lag te slapen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drugsonderzoek Emmen bijna afgerond

EMMEN Het onderzoek naar handel in harddrugs waarbij op 12 maart 2010 in een gecombineerde actie van politie Drenthe, politie Groningen en Koninklijke Marechaussee negen verdachten werden aangehouden, zit in de afrondende fase. Binnenkort wordt het dossier overgedragen aan Justitie. De hoofdverdachte, een 47-jarige vrouw uit Emmen, zit nog vast. In de zomer zullen de hoofdverdachten zich bij de rechtbank moeten verantwoorden. Vanaf de start heeft een team van vier politiemensen en leden van de Koninklijke Marechaussee aan dit onderzoek gewerkt. Naast de hoofdverdachten, die worden verdacht van grootschalige handel in harddrugs, zijn nog ruim een tiental mensen aangehouden, waarvan de betrokkenheid bij deze handel nader is onderzocht. Een aantal van hen hebben kortere of langere tijd vast gezeten. Tijdens het onderzoek zijn onder meer een kleine hoeveelheid harddrugs, een auto, ongeveer 5000,- en een luchtdrukpistool in beslag genomen.

Rechercheurs van het team Financiële Expertise (Noordelijke Recherche Eenheid) doen nog nader onderzoek naar het financiële voordeel wat door de handel is verkregen en de sociale recherche stelt een onderzoek in naar mogelijke uitkeringsfraude. De uitkomsten van het politieonderzoek waren voor de woningcorporatie aanleiding het huurcontract met de hoofdverdachte te ontbinden. De gemeente heeft de woning voor drie maand gesloten.

Politie houdt mannen aan voor zware mishandeling

TYNAARLO De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige man uit Almere en een 39-jarige man uit Huizen aangehouden op een parkeerplaats langs de A28. De mannen worden verdacht van het mishandelen van een 61-jarige man uit Tynaarlo. De politie had donderdagavond een melding gekregen van een zware mishandeling aan de Hunebedstraat. In een woning aan de Hunebedstraat troffen agenten de 61-jarige man aan. Hij was gewond aan zijn gezicht, schouder en bovenarm. Na een gesprek met het slachtoffer startte de politie een zoekactie en werden de twee mannen vervolgens aangehouden. De verdachte mannen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Aanleiding van de mishandeling is onbekend en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijgedrag leidt tot vondst hennepkwekerij

VRIES De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Lottinge. De kwekerij kon worden ontdekt nadat een agent op de A28 vanuit de richting Haren een personenauto in het vizier kreeg. Deze personenauto viel op door het rijgedrag van de bestuurder. Na een achtervolging werd de auto aan de Lottinge aangetroffen. De bestuurder was nergens te bekennen. Na onderzoek troffen agenten in de auto en in de woning diverse benodigdheden aan voor het telen van hennep en daarnaast werd ook een kwekerij aangetroffen. Ter plekke kon de politie een 18-jarige man uit Almere aanhouden. Alle goederen worden vernietigd. De politie heeft de automobilist nog niet kunnen aanhouden en heeft de zaak in onderzoek.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur. Op Bevrijdingsdag geldt een zondagdienst, dus de persvoorlichter is tot 13.00 uur bereikbaar.