Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 07-05-2010

Aangehouden voor vernieling

ZEIST De politie heeft donderdagmorgen een 37-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor vernieling van een aantal ruiten van een woning op de Utrechtseweg.

De verdachte belde rond 08.35 uur aan bij de bewoner, maar werd niet binnengelaten omdat er sprake was van een conflict tussen hen beiden. Dit kon de verdachte niet verkroppen, die vervolgens met enkele stenen uit de tuin drie ruiten ingooide. Hierna vluchtte hij weg op zijn fiets. De Tilburger kon echter rond 08.50 uur worden aangehouden op de Utrechtseweg.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

BILTHOVEN De politie heeft donderdagavond een bestuurder van een personenauto aangehouden, die zwaar onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Rond 18.50 uur zagen surveillerende agenten over de Soestdijkseweg-Zuid een auto tegemoet komen, die beide rijstroken nodig had. De bestuurder slingerde zodanig met zijn auto, dat de politiewagen maar net gemist werd. De agenten zijn achter de man aangegaan en lieten hem even verderop stoppen.

De man, een 66-jarige inwoner van De Bilt, bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 1070 ug/l op de ademanalyse apparatuur dat vijf keer meer is als de toegestane waarde van 220 ug/l.

Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.