TomTom


~ TomTom lanceert XL IQ Routes(TM) edition² voor geavanceerde navigatie in een gebruikersvriendelijk pakket ~

Amsterdam, 7 mei 2010 - TomTom heeft navigeren nu nog eenvoudiger en geavanceerder gemaakt met de nieuwe XL IQ Routes(TM) edition² (XL²). Deze opvolger van de bekroonde TomTom XL IQ Routes(TM) heeft een nieuw vereenvoudigd menu en functies zoals rijbaanaanduiding, gesproken staatnamen, Map Share(TM) en IQ Routes(TM).

Voor het berekenen van de optimale route maakt TomToms innovatieve IQ Routes-technologie gebruik van historische snelheidsmetingen op de wegen op elk moment van de dag. Hierdoor kunnen bestuurders tijd, geld en brandstof besparen.

Via het grote touchscreen van 11cm (4.3") hebben bestuurders toegang tot het nieuwe vereenvoudigde menu, dat nu slechts twee opties heeft - 'Plan route' of 'Bekijk kaart'.

De geavanceerde rijbaanaanduiding is ook opgenomen in het nieuwe navigatiesysteem, waardoor navigatie nog makkelijker en moeiteloos wordt. Geavanceerde rijbaanaanduiding maakt ingewikkelde knooppunten overzichtelijk en geeft duidelijk weer welke rijbaan de bestuurder moet volgen. De functie gesproken straatnamen, helpt bestuurders ondertussen hun ogen op de weg te houden**.

TomTom biedt bestuurders ook de beste kaarten. Wanneer er binnen 30 dagen na aanschaf van het TomTom apparaat een nieuwe kaart uitgebracht wordt, kunnen gebruikers een gratis update downloaden via TomTom HOME.

De ingebouwde Map Share-technologie biedt bestuurders de mogelijkheid correcties op hun kaarten door te geven en gratis te downloaden via TomTom HOME. Op deze manier kunnen bestuurders profiteren van de correcties van miljoenen andere bestuurders binnen de TomTom-gemeenschap.

Belangrijk is dat de nieuwe XL IQ Routes(TM) edition² ook volledig compatibel is met TomToms RDS-TMC Traffic-dienst*. Deze dienst geeft verkeersinformatie door aan het navigatiesysteem en plant vervolgens een alternatieve route wanneer deze beschikbaar is.

Beschikbaarheid en prijzen
De TomTom XL IQ Routes(TM) edition² is nu, via reguliere retailers, beschikbaar voor de aanbevolen verkoopprijs van EUR179,95 incl. BTW.

~ EINDE BERICHT~