Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 mei 2010

Man aangehouden na o.a. steken met mes

Borne

Een 26-jarige man uit Borne is donderdagavond 6 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een medebewoner van het centrum waar hij verblijft, met een mes te hebben gestoken.

Werd donderdagavond 6 mei omstreeks 22.15 uur gemeld dat aan de Bornerbroeksestraat in Borne een bewoner met een mes liep te zwaaien en daarmee medebewoners en beveiligingsmedewerkers bedreigde. Met de nodige moeite kon hij, een 26-jarige man, worden aangehouden. Bij de aanhouding werd de 26-jarige met pepperspray in het gezicht gespoten en werd hij door een politiehond gebeten nadat hij deze probeerde aan te vallen en te schoppen. Na zijn aanhouding werd de man overgebracht naar het ziekenhuis om aan de bijtwond te worden behandeld. Deze behandeling weigerde hij waarna hij naar het politiebureau in Hengelo werd gebracht en daar werd opgesloten.

Na de aanhouding van de 26-jarige meldde zich een 40-jarige medebewoner die door de 26-jarige in zijn nek was gestoken. Deze laatste is naar het ziekenhuis is gebracht waar hij is opgenomen. Hij zal nog aangifte doen. Door een van de beveiligingsmedewerkers is aangifte gedaan omdat zij, 47 jaar en afkomstig uit Enschede, door de aangehouden man met het mes is bedreigd. Het mes werd aangetroffen en is in beslag genomen. (2010040687)

Aangehouden na inrijden op verkeersregelaar

Den Ham / Ommen

Een man uit Ommen is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op die avond te zijn ingereden op een verkeersregelaar bij een optocht in Den Ham.

Donderdagavond 6 mei werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat bij een optocht in Den Ham een automobilist was ingereden op een verkeersregelaar die in verband met deze optocht het verkeer tegenhield op de Ommerweg. Zij, een 65-jarige mevrouw uit Den Ham, zag dat er een auto uit de rij wachtende auto's kwam en dat de bestuurder haar stopteken negeerde en met hoge snelheid op haar toe reed. Door snel opzij te springen kon zij een aanrijding voorkomen.

Een mede-verkeersregelaar, een 42-jarige man uit Den Ham, wist het kenteken te onthouden van de auto. Tegen hem werd door de bestuurder beide middelvingers opgestoken waarvan de 42-jarige later aangifte van belediging heeft gedaan.

Een eerste onderzoek leverde nog niet het gewenste resultaat op. Na toestemming door de officier van justitie kon echter later op de avond door de politie IJsselland in Ommen de 26-jarige tenaamgestelde van de auto worden aangehouden. Hij is overgebracht naar Twente waar hij voor verder onderzoek op het politiebureau in Hengelo is opgesloten. (2010040683)

Aanhouding na onderzoek

Hengelo

Een man uit Hengelo is donderdag 6 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van kabels op 14 maart jl. in Hengelo

Zondag 14 maart was door een getuige gezien dat er elektriciteitskabels werden weggenomen bij een bedrijf aan de Slachthuisstraat in Hengelo. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd op donderdag 6 mei een 26-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij de diefstal betrokken te zijn geweest. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (20100226737)

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Losser

Surveillerende politiemensen zagen donderdagavond 6 mei omstreeks 22.20 uur op de Leliestraat in Losser een automobilist rijden die bij controle te veel alcoholische versnaperingen bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.57 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010040684)

Auto onvreemd

Hengelo

Tussen donderdagavond 6 mei 22.00 uur en vrijdagmorgen 7 mei 07.00 uur, werd vanaf de Coba Kellingstraat in Hengelo een auto ontvreemd. De 76-jarige eigenaar ontdekte dat zijn auto, een rode Ford Sierra met het kenteken YV-40-DV, was verdwenen. De politie zoekt getuigen, zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente via 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010040721)

Twee jongens aangehouden na plegen vernielingen

Hellendoorn

Twee jongens uit Maarssen zijn donderdag 6 mei aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van meerdere vernielingen op een terrein aan de Sanatoriumlaan in Hellendoorn.

Na de melding donderdagmorgen de 6e mei dat er vernielingen op het terrein aan de Sanatoriumlaan in Hellendoorn waren gepleegd, is een onderzoek ingesteld. Bleek dat in een leegstaand bedrijfspand meerdere vernielingen waren aangericht en dat van een auto die daar stond oa. buitenspiegels en lampen vernield waren.

Naar aanleiding van het verdere onderzoek konden in de loop van de donderdagavond twee 15-jarige jongens uit Maarssen worden aangehouden. Beiden waren op vakantie op een nabij gelegen vakantiepark. Na het afleggen van een bekennende verklaring zijn de jongens na overleg met een officier van justitie in vrijheid gesteld en op het vakantiepark bij hun ouders afgeleverd. Proces-verbaal wordt tegen de twee opgemaakt. (2010040667)

Politie op zoek naar veroorzaker aanrijding

Oldenzaal

De politie is op zoek naar de veroorzaker van een aanrijding op donderdagavond 6 mei omstreeks 19.30 op de Kleibultweg in Oldenzaal.

Werd donderdagavond 6 mei door de moeder van een 16-jarig meisje uit Enschede doorgegeven dat zij met haar dochter naar het ziekenhuis was geweest nadat deze op de Kleibultweg in Oldenzaal op haar fiets was aangereden door de bestuurder van zwarte auto.

De dochter was vanuit Oldenzaal op haar fiets op weg naar huis toen ze van achteren werd aangereden door de zwarte auto, vermoedelijk een Volkswagen. De bestuurder en de bijrijdster hebben het meisje naar het clubgebouw gebracht van een klootschietvereniging in de buurt en zijn daarna zonder hun identiteit bekend te maken weer weggegaan.

De moeder heeft het meisje daar weggehaald en is met haar naar het ziekenhuis gegaan waar ze na behandeling aan wat kneuzingen weer weg mocht. Haar fiets is behoorlijk beschadigd. De politie is nu opzoek naar de veroorzaker en de bijrijdster. Zij en eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal van de politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010040659)