Scania


vrijdag 7 mei 2010 9:58

Emons plaatst order voor meer dan honderd nieuwe Scania's

Breda, 7 mei 2010 - Sjang Emons, CEO van Emons Group Holding, en Tom van de Mosselaar, Director Sales van Scania Beers B.V., tekenden onlangs een order voor meer dan honderd nieuwe Scania's. De nieuwe trekkers, die verspreid over vier landen zullen worden gestationeerd, zijn uiteraard voorzien van de nieuwe R-cabine.

Sjang Emons (L), CEO van Emons Group Holding, ondertekent de order voor de levering van meer dan honderd nieuwe Scania's. Rechts Tom van de Mosselaar Director Sales van Scania Beers B.V.
Vergroot foto

Deze cabine is onlangs uitgeroepen tot Truck of the Year 2010 vanwege het aerodynamische design, het operationele rendement en het unieke Scania Driver Support systeem dat de chauffeur ondersteund naar een zo veilig en efficiënt mogelijke rijstijl. Alle nieuwe voertuigen zullen, ongeacht het land waarin ze worden ingezet, worden opgenomen in een Pan Europees Reparatie- en Onderhoudscontract en worden geleverd met een maatwerk full operational lease overeenkomst. De Scania's worden af-fabriek internationaal afgeleverd aan de Scaniadealers in de betrokken landen. Hiermee onderstreept Scania andermaal haar partnership bij internationaal opererende bedrijven.

De nieuwe trekkers passen volledig in het streven van Emons om een hoge rendabiliteit te combineren met de laagste milieubelasting. Niet voor niets ontving Emons onlangs voor een tweetal projecten de Marco Polo subsidie; een milieu-aanmoedigingssubsidie van de EU. Hierin speelden de 2WIN ® opleggers, waarmee het bedrijf over twee lagen pallets kan vervoeren, en de MAXI® opleggers een belangrijke rol. Een andere belangrijke overweging is het Scania Driver Support systeem. Dit interactieve systeem communiceert met de chauffeur over de prestaties van de truck en geeft aanwijzingen voor een zo veilig en efficiënt mogelijke rijstijl. De nieuwe R-serie is standaard met dit systeem uitgevoerd.

De Emons Group Holding, met hoofdkantoor in het Limburgse Milsbeek, bestaat uit vier divisies met logistieke centra in Nederland, Duitsland, België, Polen en Tsjechië en heeft ruim 60 jaar ervaring in de transportindustrie. De bedrijven zijn actief in vier verschillende transportsegmenten, te weten Emons Cargo voor internationaal dubbellaadtransport, het 2WIN-concept. Te Winkel & Oomes voor chemical warehousing & distributie, Van Huët voor glaslogistiek- & transport en Emons Recycling Logistics voor recyclinglogistiek. Zij biedt werk aan 750 medewerkers en beschikt over 500 transporteenheden. Emons is al jarenlang een klant van Scania. Het bedrijf heeft bovendien niet alleen vele trucks van Scania op de nationale en internationale wegen rijden, maar neemt de wagens af via een `full operational lease' programma. Dit houdt in dat Emons zich niet hoeft bezig te houden met bijvoorbeeld reparatie, onderhoud en financiering van de wagens. Dit is in het geheel uitbesteed aan Scania.
New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken. Scania Driver Support

Scania Driver Support

Uniek en baanbrekend. Het Scania Driver Support systeem van Scania is uw persoonlijke coach.
New R-series launch site

Bezoek de introductiesite van de nieuwe Scania R-serie!

Ontdek elk aspect van de nieuwe Scania R-serie.
* Ga direct naar de introductiesite van de nieuwe R-serie.