Politie Haaglanden

Politie zoekt getuigen straatroof in Wateringen

Wateringen, 07-05-2010

Politie zoekt getuigen straatroof
De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op woensdag 6 mei. Een nog onbekende man overviel om 04.40 uur de 31-jarige man uit Wateringen op het moment dat ij wilde pinnen bij een automaat op de Herenstraat. Het slachtoffer parkeerde zijn auto nabij de pinautomaat en liet de motor van zijn auto stationair draaien. Juist toen de man het geld uit de automaat wilde halen, hoorde de man achter hem een harde schreeuw. Toen hij omkeek, zag de man een gemaskerde man achter hem staan die een mes vast hield.

De man bedreigde de 31-jarige en pakte het geld uit de automaat. Het slachtoffer bedacht zich geen moment en liet zich niet zonder meer beroven. Hij raakte in gevecht met de man die daarbij probeerde om in zijn auto te vluchten. Al vechtende rolden beide mannen over straat. Hierbij wist het slachtoffer enkele kledingstukken van de man uit te trekken. Uiteindelijk wist de dader zich los te rukken en rende hij weg in de richting van de De Beemd. Het slachtoffer liep bij de vechtpartij enkele snijwonden op aan zijn arm. De politie nam de auto tijdelijk in beslag in de hoop sporen (DNA) van de dader te kunnen achterhalen. Het zeer geëmotioneerde slachtoffer werd opgevangen door politiepersoneel.

De man had het volgende signalement; donker getinte huidskleur, donker kroeshaar, leeftijd circa 30 jaar oud en de man droeg donkere kleding. De recherche stelt een onderzoek in naar de zaak en roept eventuele getuigen op zich te melden. Dat kan aan het politiebureau in het Westland of via 0900-8844.