Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 07-05-2010

Man aangehouden

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Een getuige zag de man donderdag 6 mei omstreeks 08.25 uur zich verdacht gedragen op Oldambt. De Utrechter voelde aan voordeuren van de woningen en men vermoedde dat hij wilde inbreken. Een aantal politiemensen ging op onderzoek uit, maar trof de man niet meer aan. Er kwam aanvullende informatie dat de man mogelijk in het park achter de boerderij De Koppel zou lopen. In het park werd de gezochte man zittend op een bankje aangetroffen.

De man werd staande gehouden en hij begon direct de politiemensen te beledigden. Hierop werd de man aangehouden en naar de politieauto gebracht. Onderweg naar het bureau bleef de man de politiemensen beledigen.

Na onderzoek aan de woningen bleek dat er van een inbraak geen sprake was. Na verhoor en opmaken proces-verbaal werd de Utrechter weer in vrijheid gesteld.

Man maakt amok

UTRECHT Een 25-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op het Stationsplein omdat hij verscheurde formulieren op de grond gooide.

De man vergat donderdag 6 mei omstreeks 08.30 uur uit te checken waardoor zijn ov-chipkaart automatisch werd leeggetrokken en geen tegoed meer had. Hij ging hierop verhaal halen bij het informatieknooppunt op het Stationsplein. Hij kreeg formulieren uitgereikt, die hij moest invullen om zijn geld(tegoed) terug te krijgen. De Utrechter was het niet eens met deze gang van zaken, verscheurde de formulieren en gooide die op de grond.

Medewerkers van Toezicht en Veiligheid(VIC-ers) zeiden tegen de Utrechter dat hij de rommel moest oprapen, wat hij weigerde. Hierop werd hij aangehouden, waarbij de man zich hevig verzette. Met extra hulp van toegesnelde collegas van Toezicht en Veiligheid werd de man overmeesterd en overgedragen aan de politie. De Utrechter liep bij de schermutseling letsel op aan zijn ellebogen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist rijdt tijdens ontzegging

UTRECHT Een 32-jarige automobilist uit Vleuten is betrapt op het rijden tijdens een ontzegging.

Politiemensen zagen hem donderdag 6 mei omstreeks 15.40 uur rijden over de Prins Bernhardlaan. Uit controle bleek dat hij drie maanden lang geen auto mocht besturen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en wordt gevoegd bij het opgemaakte proces-verbaal dat naar het Openbaar Ministerie gaat voor verdere afhandeling.

Man aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is aangehouden op verdenking van (poging)inbraak.

Op vrijdag 7 mei omstreeks 01.05 uur kreeg de politie een melding dat er op het terrein bij een bedrijf aan de Nebraskadreef een man over het hek was geklommen. Dat was te zien op camerabeelden en de man was niet meer teruggekomen. Politiemensen gingen ter plaatse en zochten het bedrijfsterrein af. De man werd inderdaad aangetroffen en hij was in het bezit van inbrekerswerktuigen.

De man werd naar het bureau overgebracht en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Politie waarschuwt voor nepcollectant

UTRECHT Bij de politie kwam een melding dat een man de afgelopen dagen ten onrechte collecteerde voor de Nierstichting.

De blanke man, ongeveer 25 jaar, normaal postuur, donkerblond krullend haar met een verzorgd uiterlijk, gekleed in een gebreide effen trui was actief in de omgeving van de Springweg, Andreasstraat, Tuinstraat en Geert Bolwerk. Een bewoonster van de Andreasstraat werd met de nepcollectant geconfronteerd en vroeg de man naar zijn legitimatiebewijs die hij echter niet kon tonen. Daarnaast had hij een andere kleur collectebus bij zich.

Nadien zocht de bewoonster op internet naar de collecteweek van de Nierstichting en kwam erachter dat die pas in de 3e week van september werd gehouden. De bewoonster nam hierop kontakt op met de Nierstichting en daaruit bleek dat inmiddels meerdere meldingen over de man waren binnengekomen.

De Nierstichting en de politie adviseren altijd naar legitimatie te vragen. Let daarnaast op de collectebus, die moet grijs van kleur en verzegeld zijn met een rode sticker van de Nierstichting.