Gemeente Leidschendam-Voorburg


Burgemeester introduceert bikersteam handhaving

Burgemeester Hans van der Sluijs heeft op donderdag 6 mei op sportieve wijze het bikersteam geïintroduceerd. Daarna volgde een korte handhavingsactie van het bikersteam én de burgemeester in winkelcentrum De Julianabaan.

Effectiever optreden
Eind 2009 besloot onze gemeente om mountainbikes in te zetten bij het toezicht in de openbare ruimte. Dit geüniformeerde bikersteam maakt deel uit van een uitbreiding met in totaal zes handhavers.

Deze uitbreiding is de uitwerking van een amendement over stadswachten dat de gemeenteraad bij de begrotingsbehandeling heeft aangenomen. Burgemeester en wethouders willen met de extra toezichthouders effectiever optreden tegen onder andere parkeer- en milieuovertredingen en overlast in (winkel)centra en parkeren. De nieuwe medewerkers zijn sinds dit voorjaar allen opgeleid tot buitengewoon opsporingsambtenaar en uitgerust met mountainbike en herkenbaar tenue.

Met de mountainbikes kunnen de handhavers zich snel in een groot gebied verplaatsen en zijn zij goed zichtbaar en aanspreekbaar. Bovendien werken de toezichthouders nauw samen met de politie.

burgemeester samen met het bikersteam