Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.10 uur

Utrecht, 07-05-2010

Voetballers met elkaar op de vuist

SCHALKWIJK Twee rivaliserende voetbalteams, uit Almere en Schalkwijk, zijn op donderdag 6 mei rond 21.00 uur tijdens een wedstrijd met elkaar op de vuist gegaan. Over en weer vielen rake klappen.

Toen de politie met meerdere eenheden ter plaatse was, bleken de teams inmiddels weer in hun eigen kleedkamers te zitten. De gemoederen tussen de twee clubs raakten nogal verhit omdat er gevoetbald werd om het kampioenschap. Er ontstond discussie over de arbitrage. Nadat een speler een tegenstander een klap had gegeven, ontstonden er op het speelveld meerdere vechtpartijen. De partijen werden door begeleiders van beide clubs gescheiden en naar de kleedkamers gedirigeerd. Niemand wilde aangifte doen.

Man gewond bij botsing

NIEUWEGEIN Een 80-jarige fietser uit Nieuwegein is op donderdag 6 mei gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een andere fietser, een 26-jarige man, eveneens uit Nieuwegein.

Rond 13.30 uur zagen agenten de 80-jarige op de stoep zitten van de brug tussen de Noordstedeweg en de Vreeswijksestraatweg. Meerdere mensen hadden zich om de man heen verzameld. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, zagen zij dat de man een hoofdwond had. Waarschijnlijk wilde de man oversteken en heeft bij het omkijken de 26-jarige fietser over het hoofd gezien. Dit leidde tot de botsing en de val. Ambulancepersoneel heeft de man ter plekke onderzocht en is daarna door kennissen naar de huisartsenpost gebracht.