Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 7 mei 2010

|     |Putten - winkeldief aangehouden                           |

De politie heeft donderdag 6 mei een 19-jarige jongen uit Putten verhoord over een winkeldiefstal. De jongen was door het winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Kerkstraat in Putten in de kraag gevat toen hij een blouse wilde stelen.


De politie kreeg omstreeks 15:00 uur de melding van de diefstal. De jongen had het prijskaartje en de alarmlabel van een blouse verwijderd en het kledingstuk in zijn broekzak gestopt. Het winkelpersoneel had de actie in de gaten en alarmeerde de politie. Deze hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende de jongen de blouse inderdaad te hebben willen stelen. Het kledingstuk is teruggegeven aan de winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Harderwijk - automobilist gewond na botsing tegen boom    |

Een 18-jarige automobilist raakte vrijdagochtend 7 mei gewond toen hij op de Verkeersweg in Harderwijk tegen een boom reed. Door de brandweer werd de man uit zijn auto bevrijd. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 09:30 uur de melding van het ongeval. De automobilist reed vanuit de Westermeenweg in de richting van de Newtonweg. Hij is vermoedelijk door een te hoge snelheid in combinatie met het door de regen nat geworden wegdek, de controle over het stuur verloren en kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de bestuurder uit zijn auto bevrijd. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

|     |Hattem - twee kinderen betrokken bij aanrijding           |

Een 9-jarig meisje en 7-jarig jongetje, beide uit Hattem, waren donderdag 6 mei betrokken bij een aanrijding met een personenauto op De Mate in Hattem. Het meisje is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen bleef ongedeerd.


De hulpdiensten kregen even voor 19:00 uur de melding van het ongeval. Een 41-jarige automobilist reed over De Mate in Hattem richting de Hollewand. Plotseling kwamen er achter een geparkeerde auto twee kinderen de straat op gerend. De automobilist kon een botsing niet voorkomen en beide kinderen raakte de auto. Alleen het meisje raakte gewond. Zij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Nunspeet - politie zoekt getuige van aanrijding           |

De politie is op zoek naar de persoon die getuige is geweest van een aanrijding op de Ds. Martiniuslaan in Nunspeet op 17 april jl.


Hierbij is de veroorzaker tegen een geparkeerde auto aangereden en daarna doorgereden. De geparkeerde auto liep hierdoor schade op.


De getuige heeft een briefje achter gelaten voor de gedupeerde met het kenteken van de auto die doorreed. In het kader van het onderzoek naar het incident is de politie op zoek naar deze getuige. Hij of zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.