Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 7 mei

Alkmaar, 07-05-2010 o 13.00 uur

Winkelcentrum ontruimd

Castricum, donderdag 6 mei

Op donderdagmiddag omstreeks 13.05 uur werd een winkelcentrum aan de Geesterduin in Castricum ontruimd in verband met een sterke gaslucht. De brandweer stelde een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat er geen sprake was van gas, maar dat het erg stonk naar lijmlucht. Het bleek dat dakdekkers bezig waren een lek in het dak te repareren met tweecomponentenlijm. De lucht van de lijm kwam vermoedelijk door het luchtsysteem het winkelcentrum binnen.

Heling fiets

Hoorn, donderdag 6 mei

Op donderdagavond omstreeks 21.30 uur werd op de Kleine Noord een 22-jarige man uit Hoorn op een fiets gecontroleerd. De man reed in een voetgangersgebied en kreeg daarvoor een bekeuring. Bij controle bleek de fiets overgespoten te zijn, niet meer te zijn voorzien van een origineels lot en bovendien was het framenummer weggehaald. De man verklaarde de fiets op Koninginnendag te hebben gekocht voor vijftig euro. De politie nam de fiets in beslag. De man is uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Gestolen bromfiets

Hoorn, donderdag 6 mei

Op donderdagavond omstreeks 22.10 uur zag de politie een jongen op een bromfiets rijden op de Akkerwinde in Zwaag. Omdat er geen kentekenplaat op de bromfiets zat en de jongen geen helm droeg, werd de achtervolging ingezet. Even verderop trof de politie de bromfiets aan. De jongen was echter gevlogen. Een getuige wees de politie naar een tuin bij een woning, waar de verdachte in bleek te liggen. Het ging om een 17-jarige inwoner van Zwaag.

De verdachte verklaarde de bromfiets te hebben geleend van iemand waarvan hij alleen de voornaam kende. De politie nam de bromfiets in beslag. Hierbij bleek dat het framenummer was weggehaald. Onder de buddyseat bleek echter een kentekenplaat te liggen. Deze was afkomstig van een bromfiets die als gestolen te boek stond.

De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de bromfiets.

Gestolen bromfiets (2)

Spanbroek, donderdag 6 mei

Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur zag de politie een 17-jarig meisje uit Winkel op een bromfiets rijden op de Wadway in Spanbroek. Omdat zij geen verlichting voerde werd zij gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bromfiets waarop zij reed was aangemeld als gestolen. Het meisje werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen. De verdachte gaf aan de bromfiets te hebben geleend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Steekwond

Heerhugowaard, donderdag 6 mei

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur hield de politie een 17-jarig meisje aan in een woning aan de Platanenlaan in Heerhugowaard wegens zware mishandeling. Het meisje wordt ervan verdacht een 33-jarige plaatsgenoot te hebben gestoken met een mes. Hierdoor is het slachtoffer gewond geraakt aan een arm. Hij moest zich door ambulancepersoneel laten behandelen.

Oorzaak van de mishandeling lag in een burenprobleem tussen enkele bewoners van de Platanenlaan. Het slachtoffer was bij een bewoner aan het klussen toen er ruzie ontstond tussen buren. Het slachtoffer wilde tussenbeide komen. Hierop kwam de verdachte uit een woning. Zij had een mes in haar hand. Hiermee bedreigde zij het slachtoffer en maakte steekbewegingen in zijn richting. De man werd aan zijn arm geraakt.

De politie hield het 17-jarige meisje aan. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gevaarlijk rijgedrag

Egmond aan den Hoef, donderdag 6 mei

Iedereen weet het en toch nemen mensen steeds het risico: zich als fietser voort laten slepen door een bromfiets. Op donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur viel een 13-jarig meisje uit Egmond aan den Hoef op haar hoofd op de Hoeverweg in haar woonplaats. Zij moest met in ieder geval een hersenschudding worden overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Het meisje liet zich voortslepen door een bromfiets. Vlak voor een kruising in de weg liet zij los. Hierop begon de fiets te slingeren en verloor het slachtoffertje de macht over het stuur.

Gebroken elleboog

Schagen, donderdag 6 mei

Op donderdagavond omstreeks 22.30 uur brak een 18-jarige man uit Schagen zijn elleboog bij een verkeersongeval op de Provincialeweg te Schagen. Het slachtoffer reed op een bromfiets op het fietspad langs de Provincialeweg. Vanuit tegengestelde richting, tegen het verkeer in, kwam een 45-jarige Pool op een fiets aangereden. Hij voerde geen verlichting. Doordat de bromfietser hem niet aan zag komen rijden ontstond er een frontale botsing waarbij beiden ten val kwamen. De bromfietser liet een breuk op in zijn elleboog. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 45-jarige Pool bleek geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland te hebben. Hij is gaande het onderzoek ingesloten.

Doorrijden na aanrijding

Hoorn, donderdag 6 mei

De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte bromscooter die op donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur betrokken was bij een aanrijding op de Nieuwe Steen in Hoorn. De bestuurder van de scooter had op de T-splitsing in de Nieuwe Steen geen voorrang verleend aan een 28-jarige man uit Hoorn in een personenauto. De bromfiets was in een slip geraakt en tegen de zijkant van de auto aangereden. Een 16-jarige jongen uit Zwaag, die achterop de scooter zat, kwam bij de aanrijding ten val en klaagde over rugpijn. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De bestuurder van de scooter zei dat hij zijn voertuig even aan de kant zou zetten. In plaats daarvan stapte hij echter op en reed weg. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat, zodat zijn identiteit niet vastgesteld kon worden.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de aanrijding zich te melden bij de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole

Heiloo, donderdag 6 mei

Op donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Vennewatersweg in Heiloo. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). In totaal werden 27 bestuurders bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km per uur. De absolute kampioen van de dag was een 22-jarige Amsterdammer. Hij reed maar liefst 102 km per uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij was een beginnend bestuurder en was in oktober vorig jaar ook al zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens een grove snelheidsovertreding.

Schuur uitgebrand

Oterleek, vrijdag 7 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 07.15 uur ontdekte een voorbijganger dat een schuur achter een woonboerderij aan de Dorpsstraat in Oterleek in brand stond. Hij waarschuwde de bewoners. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen uit de dakplaten. De gemeente Schermer heeft het mogelijk besmette gebied afgezet (ongeveer honderd meter in zuidelijke richting). Het gebied zal worden opgeruimd. De oorzaak van de brand is niet bekend.