Politie Zeeland


Politieberichten Zeeland 7 mei 2010

O-851-2010 Rijbewijs ingevorderd
Op de Postweg in Lewedorp hebben agenten van de Zeeuwse politie donderdagavond om ongeveer 20.45 uur het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige Middelburger.
De man reed met een snelheid van 138 km/u over de Postweg. Ter plaatse is een snelheid van 80 km/u toegestaan.

O-852-2010 Rijbewijs ingenomen van dronken vrouw
Een 35-jarige Goesenaar reed donderdagavond over de A58, ter hoogte van Yerseke toen hij een levensgevaarlijke situatie waarnam.
Hij zag een auto slingerend over de snelweg rijden met een snelheid variërend tussen 40 en 60 km/u. Hij is, met zijn alarmlichten aan, achter de auto blijven rijden en heeft de bestuurster op de Zanddijk in Yerseke aan de kant van de weg gedirrigeerd. Intussen heeft de man de politie gebeld. De man hield de vrouw aan de praat totdat de agenten ook op de Zanddijk waren.

De agenten hebben een blaastest van de vrouw afgenomen waaruit bleek dat zij had gedronken. De 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is meegenomen naar het politiebureau waar zij een ademanalyse heeft moeten ondergaan. Hieruit bleek dat zij bijna 6 keer teveel had gedronken.

Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen door de agenten. Voorlopig mag zij dus geen motorvoertuigen meer besturen.

Z-853-2010 Auto gestolen in Terneuzen
Een 41-jarige Terneuzenaar had op donderdag 6 mei om 19.00 uur zijn auto geparkeerd aan het Schelpenpad in Terneuzen.
Toen hij op vrijdagmorgen tegen 6 uur zijn auto wilde pakken, bleek deze te zijn verdwenen. Er is niet bekend hoe de auto is weggenomen, hij stond namelijk wel op slot.

De auto betreft een blauwe Ford Escort combi, voorzien van het Hongaarse kenteken ITD-141.