Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Achterhoek 7 mei 2010

|     |Winterswijk - aangehouden voor softdrugs bezit            |

De politie heeft donderdagmiddag 6 mei twee Duitse jongens van 17 jaar oud aangehouden op de Waliensestraat in Winterswijk. De twee jongens waren in het bezit van een hoeveelheid softdrugs.


De twee verdachten zijn omstreeks 14.45 uur aangehouden tijdens een drugscontrole nabij de Duitse grens. Bij controle bleken de twee enkele tientallen grammen softdrugs bij zich te hebben. Hiervoor zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - twee man aangehouden voor poging autokraak   |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 mei twee jongemannen uit Litouwen aangehouden op de verdenking van een poging tot inbraak in een auto aan de van Hall Laan in Doetinchem.


De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding dat er gepoogd was in te breken in een auto aan de van Hall Laan in Doetinchem. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij in de directe omgeving twee verdachte personen aan, die voldeden aan het opgegeven signalement.
Tevens trof een diensthond van de politie in de omgeving van de auto handschoenen en schroevendraaiers aan. De twee aangehouden verdachten, van 18 en 25 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Eibergen - inbraak in auto                                |

In de nacht van woensdag op donderdag 6 mei is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Meidoornstraat in Eibergen. Er is onder andere een navigatiesysteem buitgemaakt.


De inbraak werd donderdagochtend door de eigenaar ontdekt. Men is de auto binnengekomen door een raam te forceren. Er is onder andere een navigatiesysteem buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Winterswijk - vrouw beroofd van handtas                   |

Op donderdagochtend 6 mei is een 78-jarige vrouw uit Winterswijk op de Beukenstraat in Winterswijk beroofd van haar handtas. De politie is op zoek naar getuigen.


De vrouw fietste omstreeks 11.50 uur over de Beukenstraat in Winterswijk, toen een onbekende man haar op de fiets passeerde. Plotseling griste hij haar handtas uit haar fietsmandje en ging er toen snel vandoor richting de Scholtenenk.


Het signalement van de man luidt als volgt: blanke man, ongeveer 23 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, donker stijl haar en een slank postuur. Hij droeg een lange zwarte jas en een zwarte broek. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

|     |Winterswijk- insluiping in woning                         |

In een woning aan de Corleseweg in Winterswijk vond donderdagmiddag 6 mei een insluiping plaats. Er zijn onder meer sieraden en een pinpas meegenomen. Met de pinpas bleek later een geldbedrag te zijn gepind.


Omstreeks 14.00 uur die middag werd de bewoonster, een oudere vrouw, door een onbekende man bij de deur van haar woning aan de praat gehouden, terwijl een tweede man vermoedelijk de woning is binnen geslopen. Na enige tijd liep de man weg richting zijn auto, waar een tweede man stond te wachten.


Later die middag werd de vrouw opgebeld door een man die zich voordeed als medewerker van de bank. Met een smoesje wist hij de pincode van de vrouw te ontfutselen. De vrouw kreeg ondertussen argwaan en belde een familielid op die vervolgens de bankpas heeft laten blokkeren. Er bleek inmiddels al een geldbedrag van de rekening te zijn afgehaald. Tevens kwam de vrouw erachter dat er ook sieraden waren ontvreemd.
De politie en banken adviseren om nooit pincodes via de telefoon te verstrekken.


De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op die iets gezien hebben contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

|     |Neede - man aangehouden voor diefstal                     |

De politie heeft op donderdag 6 mei een 40-jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt er van verdacht kleding gestolen te hebben uit het magazijn van een winkel aan de Parallelweg in Neede.


De politie kreeg omstreeks 11.50 uur een melding van de diefstal. Getuigen hadden twee verdachte personen gezien op het terrein bij de winkel. De politie stelde een onderzoek in en kon naar aanleiding van een signalement en een kentekennummer van de auto, één van de verdachten aanhouden in zijn woonplaats. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

|     |Doetinchem - aangehouden voor mishandeling                |

De politie heeft deze week twee mannen van 16 en 24 jaar oud aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee verdachten, respectievelijk afkomstig uit 's Heerenberg en Doetinchem, zouden in januari een 22-jarige man uit Gaanderen hebben mishandeld.


De mishandeling vond in de nacht van zaterdag op zondag 10 januari plaats op de Waterstraat in Doetinchem. Het incident ontstond nadat er met sneeuwballen werd gegooid. Het slachtoffer werd hierna door de twee verdachten meerdere malen geslagen en één van hen spoot hem in het gezicht met pepperspray. Hierbij liep hij verwondingen op aan zijn gezicht.


De politie stelde een onderzoek in en kreeg de twee verdachten in beeld. Beiden zijn deze week aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De 16-jarige jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel. Tegen de 24-jarige man zal proces-verbaal opgemaakt worden.