Politie Gelderland-Zuid

Verkeersagressie leidt tot ernstige mishandeling

Nijmegen, 07-05-2010 o Vrijdagmorgen rond 9.15 uur kreeg de politie melding van een steekincident op de Tunnelweg. Een 39-jarige man uit Culemborg raakte hierbij gewond. De politie is op zoek naar de dader en verzoekt eventuele getuigen zich te melden.

Het incident vond plaats naar aanleiding van verkeersagressie. Bij de kruising van de Tunnelweg met de Krayenhofflaan wilde de verdachte oversteken met zijn snorfiets. Hij was in gezelschap van een vrouw die op een fiets reed. De 39-jarige man uit Culemborg kwam met zijn auto uit de Koninginnelaan en moest plots voor hem stoppen. Hierdoor ontstond onenigheid tussen beide bestuurders. De ruzie ging door aan de andere kant van de tunnel. De bijrijder van de auto deed zijn raam omlaag en werd geslagen door de verdachte. Toen hij uit de auto stapte werd hij met een steekwapen gestoken. Daarna ging de dader ervandoor.

Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek begonnen en verstuurde direct na de melding een SMS-Alert. Ook is al met getuigen gesproken. De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben zich te melden. De vluchtroute van de dader is nog onbekend. Vermoedelijk reed hij weer de tunnel in óf hij reed in de richting van het station. De vrouw fietste vermoedelijk in de richting van het centrum.

Het signalement van de dader luidt:

* Rond de 30 jaar

* 1.80-1.85m lang

* Blank tot lichtgetinte huidskleur

* Normaal postuur

* Zwarte jas met capuchon met bontkraag

* Zwarte trainingsbroek

* Zwarte snorfiets

De dader was in gezelschap van een vrouw. Haar signalement luidt:
* Ongeveer 30 jaar

* Blanke huidskleur

* Blond haar dat zij in een paardenstaart droeg
* Fors postuur

* Rode leren jas

* Zij reed op een damesfiets

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van het steekincident hebben gezien of van de onenigheid even daarvoor. Neem dan contact op met de politie in Nijmegen via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (15)

Laatst gewijzigd 07-05-2010 14:26 | © Regio Gelderland-Zuid |