Politie Hollands Midden

Gouda - Heterdaad aanhouding door agenten in burger

Gouda, 07-05-2010 o Agenten in burger hebben tijdens surveillance op vrijdag 7 mei rond 03.30 uur twee mannen van 23 en 32 jaar, zonder verblijfplaats, aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak.

De agenten waren ter hoogte van de kruising Zaagmolenkade met het Beukmolenplantsoen en zagen de verdachten bij een auto staan. De twee renden weg in de richting van de Goverwellesingel en vluchtten weg via een steeg tussen de Zaagmolenkade en de Pepermolenkade. Daar liepen ze naar een doodlopend deel van de steeg en probeerden weg te komen door via een schutting in een tuin te klimmen. Nog voordat hij over de schutting was werd één van de verdachten al aangehouden. De andere verdachte werd uit de tuin gepraat en eveneens aangehouden. In de tussentijd hadden de verdachten zich ontdaan van enkele goederen, zoals inbrekersgereedschap en een autoradio. De agenten hadden dit echter gezien en namen de goederen in beslag. De autoradio bleek afkomstig te zijn uit de auto. De politie doet verder onderzoek.

Terugdringen inbraken Doordat de verdachten de agenten in burger niet als politiefunctionarissen herkenden konden zij al snel worden aangehouden voor de auto-inbraak. De agenten in burger waren speciaal op pad in de wijk om te surveilleren op woninginbraken en inbrekers op te sporen. Door extra toezicht in wijken te houden waar een verhoogd risico is op woninginbraken probeert de politie het aantal inbraken terug te dringen. Deze extra toezicht is de campagne Witte Voeten van de politie.

Wit voetje

Campagne Witte Voeten Een witte papieren voet met daarop de tekst: DEZE SCHOENAFDRUK HAD VAN EEN INSLUIPER KUNNEN ZIJN.De bewoner die deze voet in zijn huis vindt, zal wel even schrikken. De politie legt namelijk alleen een witte voet in iemand zijn huis als het voor inbrekers gemakkelijk is om binnen te komen: bijvoorbeeld via een openstaande deur of raam. De politie hoopt bewoners in Gouda hiermee alert te maken, zodat zij hun huis beter afsluiten. Inbrekers moeten zo meer moeite doen om in te breken.