VU medisch centrum

Charter Talent naar de Top

Vrouwelijk talent krijgt alle kansen

7 mei 2010

In het bijzijn van Prinses Maxima, demissionair Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en demissionair Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft decaan Wim Stalman op 27 april het Charter Talent naar de Top ondertekend. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de het rapport Monitoring Talent 2009. Een rapport wat de eerste resultaten en inzichten laat zien van ruim honderd organisaties die zich al in een eerder stadium hebben gecommitteerd aan de doelstelling om een hogere instroom, doorstroom en behoud van vrouwelijk talent aan de top te bewerkstelligen.

Met het onderteken van het Charter zegt VUmc toe zich concreet in te spannen voor een hogere instroom, doorstroom en vooral behoud van vrouwelijk talent in wetenschappelijke topposities en dan met name een toename van vrouwelijke hoogleraren en UHD's binnen VUmc. Jaarlijks rapporteert VUmc over de vorderingen aan de Commissie Monitoring en zullen die gegevens worden gepresenteerd in de publieke rapporten Monitoring Talent van de komende jaren.

In de komende zes maanden zal VUmc haar eigen streefcijfers voor meer vrouwen naar de top vaststellen. Dat gebeurt op basis van een nulmeting van de huidige stand van zaken. Daarnaast wordt er een strategieplan gemaakt om de doelstellingen van het Charter ook daadwerkelijk te realiseren. Deze plannen vormen de leidraad voor de implementatie van het Charter de komende jaren. Daar waar mogelijk is wordt samengewerkt met VU en de andere universitair medisch centra. Het project wordt ondersteund vanuit de stafdienst P&O door Yvon Beemsterboer. bron: Tracer