Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 07-05-2010

Man aangehouden in bezit van grote hoeveelheid GHB en gereedschap

ROOSENDAAL: De politie zag vrijdag rond 02.00 uur een auto staan op de Oude Ettensebaan. De verlichting van het voertuig brandde en de motor stond aan. De politie controleerde het voertuig. Er zat een 25-jarige man uit Etten-Leur in de auto. Naast hem lag een bijl. De bijl is in beslag genomen en de auto werd verder doorzocht. Agenten troffen drie flessen van 1,5 liter en twee flessen van 0,5 liter aan met hierin vermoedelijk GHB. Ook had de verdachte in zijn kleding nog een klein flesje GHB zitten. De flessen zijn in beslag genomen. Op de achterbank van de auto werden nog een koevoet en een bijtel aangetroffen. Ook deze zijn in beslag genomen.
In verband met de medische toestand van de man werd een arts
geraadpleegd. Deze gaf aan dat de man in verband met zijn verslaving niet ingesloten kon worden in verband met de risico's hiervan voor diens gezondheid. De man is overgedragen aan zijn ouders en zal op een later tijdstip worden verhoord.

Politie onderzoekt poging ramkraak

ROOSENDAAL: Twee onbekende mannen probeerden vrijdag rond 10.00 uur een ramkraak te plegen bij een winkel in de Raadhuisstraat. Twee
lichtgetinte mannen met een gezet postuur probeerden met een moker de ruiten van de winkel in te slaan. Toen dit niet lukte gingen ze er op een groenkleurige scooter zonder kenteken vandoor.

Een getuige ging achter de daders aan en volgde ze via de Nieuwe Markt richting het Vrouwenhof gereden. Hier raakte de getuige de twee kwijt. De politie rukte direct uit en ging tevergeefs op zoek naar de daders. Van verschillende getuigen is een verklaring opgenomen en van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
Technisch rechercheurs stelden een onderzoek in bij het pand naar sporen.

De politie verstuurde korte tijd na de melding een SMS-Alert met de tekst:
Roosendaal, Raadhuisstraat gepoogd winkelruit in te slaan, 2 getinte mannen 18/20 jaar, groene scooter zonder kenteken. 1 dader witte pet, sjaal, 1.65 m, 2e dader zwarte kleding, sjaal, pet. Tips: 0900-8844.

De politie stelt een verder onderzoek in en verzoekt getuigen die iets hebben gezien wat verband kan houden met deze poging ramkraak en zich nog niet bij de politie hebben gemeld, dit alsnog te doen via
telefoonnummer 0900-8844.

Vader houdt verdachte aanranding dochter aan

ROOSENDAAL: De politie kreeg donderdag melding dat een man achter een jongeman op een fiets aan zat. Deze jongeman zou aan zijn minderjarige dochter hebben gezeten.
Bij arriveren van de politie bleek dat de 11-jarige dochter van de melder vorige week donderdag was aangerand door een onbekende fietser. Donderdagavond kwam het meisje de man weer tegen en ze meldde dit direct aan haar ouders. De vader van het meisje volgde de man en hield hem aan. De man probeerde weg te fietsen, maar werd tegengehouden door de vader. De politie nam de 19-jarige Roosendaler over en nam hem mee naar het politiebureau. Hij is na onderzoek en overleg met het OM in vrijheid gesteld en moet zich vandaag op het politiebureau melden voor verhoor. Van getuigen is een verklaring opgenomen.
Vorige week werd de aanranding bij de politie gemeld. Zedenrechercheurs stelden een onderzoek in.

Tweetal aangehouden voor diefstal fiets

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag rond 15.00 uur betrapte een politieman in zijn vrije tijd twee fietsendieven. De twee waren met behulp van een valse sleutel fietsen aan het wegnemen in de Kloosterstraat en dit werd door de politieman gezien. Hij hield hen aan. De twee, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom en een 17-jarige jongen uit Breda, zijn overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten verklaarden dat de 17-jarige jongen geld was kwijtgeraakt dat hij had voor een treinkaartje terug naar Breda. Omdat hij niet zonder kaartje wilde reizen wilde hij een fiets wegnemen om hierop terug te rijden naar huis. Beide verdachten hadden spijt van hun gedrag. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt dossier opgemaakt.

Politie zoekt eigenaar concertkaartjes

ALPHEN AAN DE RIJN/ZEVENBERGEN: Politie Hollands Midden is op zoek naar de eigenaar van twee kaarten voor concert Votown Allstars in Volendam. De kaarten werden aangetroffen bij twee verdachten van woninginbraken in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn. Omdat het concert al op zondag 16 mei plaatsvindt wil de politie zo snel mogelijk in contact komen met de eigenaar om de kaarten terug te geven. Bij de politie is bekend dat de vermoedelijke eigenaar van de kaarten zich heeft gemeld bij de winkel in Zevenbergen waar de kaarten zijn gekocht. Omdat zijn kaarten gestolen waren wilde deze man nieuwe kaarten hebben voor het concert. De politie verzoekt de eigenaar zich te melden bij de politie Hollands Midden, Alphen aan den Rijn, via 0900 8844. (auteur: Yvette Verboon, politie Hollands Midden)

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-05-2010 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |