Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-05-2010

Man aangehouden na mishandelen vriendin

BREDA: De politie werd vrijdag om 02.30 uur gealarmeerd in verband met huiselijk geweld in een woning in de wijk Chasse. Bij arriveren van de politie bleek het 33-jarige slachtoffer naar de buren te zijn gevlucht, nadat ze door haar vriend de woning uit was gezet. De man had haar, volgens de verklaring van de vrouw, van een trap af gegooid, bij de keel en bij de polsen gegrepen en in haar maag getrapt. Ze hield hieraan zwellingen en blauwe plekken en een hoofdwond over. Ook zou de man haar persoonlijke bezittingen uit het raam hebben gegooid. Deze werden door de politiemensen buiten op straat aangetroffen. De politie nam aangifte op van het aangeslagen slachtoffer.
De verdachte, een 48-jarige man uit Breda, is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Een aanhouding tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in de binnenstad. De politie hield één verdachte aan. Het gaat om een 27-jarige Bredanaar. De man wordt ervan verdacht op de Havermarkt een 19-jarige man uit Dordrecht te hebben geslagen en geschopt. Van de 19-jarige man is aangifte opgenomen. Hij verklaarde eerder op de avond met zijn vrienden in een horecagelegenheid onenigheid te hebben gehad met een stel jongens. Rond 03.15 uur kwamen ze de jongens weer tegen op de Havermarkt. Hierop werd de 19-jarige jongen in het gezicht geslagen. De verdachte is voor verhoor en vaststelling van zijn identiteit aangehouden. De man verklaarde dat de aangever hem lastigviel en hij zich heeft verdedigd. Vrijdagochtend is hij in vrijheid gesteld.

Verder schreef de politie gedurende de avond nog 12 bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen.

Man aangehouden voor vernieling deur

BREDA: De politie hield vrijdag om 00.20 uur een 21-jarige Bredanaar aan voor vernieling van een deur in de Fatimastraat. De bewoner van het pand, een 26-jarige man, alarmeerde rond middernacht de politie voor de vernieling. Hij deed aangifte en verklaarde dat de dader, een bekende van hem, de deur met opzet had ingetrapt omdat deze zou hebben willen opkomen voor de ex-vriendin van de gedupeerde. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Jeugdige fietsendief aangehouden door getuige

BREDA: Getuigen hield donderdagochtend een fietsendief aan op de Heksenwiellaan. De 14-jarige jongen uit Breda werd betrapt bij het stelen van een fiets. Hij bleek daarvoor ook al een fiets te hebben weggenomen. De jongen probeerde weg te komen, maar werd tegengehouden tot de politie hem kon overnemen. Een van de fietsen is teruggeplaatst in de naburige fietsenstalling. De andere fiets is bij het
ouderencentrum gestald, zodat de rechtmatige eigenaar het voertuig daar kan ophalen. De politie nam een verklaring op van de getuige.
De verdachte verklaarde dat zijn fiets was weggenomen en hij daarom een andere fiets wilde stelen. Omdat hij van de eerste fiets het slot niet open kreeg, probeerde hij het met de tweede fiets nog eens. Bij het stelen van deze fiets werd hij in de kraag gegrepen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Bestuurder onder invloed rijdt tegen lantaarnpaal

BREDA: De politie kreeg vrijdag rond 10.30 uur melding van een eenzijdig ongeval op de Charles Petitweg. Een man had hier de bocht te ruim genomen met zijn auto en was tegen een lantaarnpaal aan gereden. Hierdoor was de auto beschadigd.
De politie rook bij het aanspreken van de bestuurder een alcohollucht. De 49-jarige man uit Goes bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 305 ug/l. De man verklaarde de avond ervoor 8 glazen wijn te hebben gedronken. De automobilist bleek al meerdere keren te zijn aangehouden voor rijden onder invloed en zijn rijbewijs was hiervoor inmiddels geschorst. De man wordt roekeloos rijden, rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs ten laste gelegd. Na verhoord is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Steekpartij in Bureau Brabant

Breda
Een jonge vrouw is op zaterdag 17 april 2010 op weg om de bus naar haar werk te pakken. Als zij over de Cornelis Florisstraat in Breda loopt, spreekt een man haar aan. Hij probeert haar tas te roven, maar de vrouw laat dat niet gebeuren. Dan steekt de man de vrouw o.a. in haar buik. De dader springt als passagier in een witte bestelbus, die vanaf de Philip Lammekenstraat kwam.
Het slachtoffer probeert nog een stuk naar huis te rennen, maar zakt op straat in elkaar. Omstanders helpen haar en de vrouw wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt dat zij forse steekwonden heeft opgelopen, waarvoor zij direct moet worden geopereerd.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 10 mei 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 11 mei 2010 om 16.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-05-2010 15:43 | © Regio Midden en West Brabant |