Nieuw-Vlaamse Alliantie


Partijraad keurt alle lijsten N-VA goed (07/05/10)

Gisteravond heeft de partijraad het licht op groen gezet voor alle lijsten waarmee de N-VA de komende verkiezingscampagne tegemoet gaat.

Zoals bekend trekt Bart De Wever de Senaatslijst. Hij wordt gevolgd door de uittredende Senatoren Helga Stevens op twee en Louis Ide op drie. Helga Stevens staat bekend om haar grote inzet voor personen met een handicap en Louis Ide is onze expert inzake gezondheidszorg en grondlegger van het idee voor een Vlaamse hospitalisatieverzekering. Beiden hebben uitstekend parlementair werk geleverd en krijgen op deze manier de kans om dat werk de komende vier jaar voort te zetten. Op vier staat Lieve Maes, die werkt als global project manager bij een internationaal ICT-bedrijf en iemand die al jaren aan de Vlaams-nationale kar trekt in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Op vijf staat Danny Pieters, professor aan de K.U.Leuven en specialist socialezekerheidsrecht, die vorig jaar in een boek baanbrekende ideeën voor een hervorming van de sociale zekerheid publiceerde. Op zes staat Kim Geybels, bestuurslid van Jong N-VA en urgentie-arts uit Limburg. Op die manier zijn alle provincies in de top zes vertegenwoordigd. Vlaams minister Philippe Muyters zet deze lijst extra kracht bij als lijstduwer. (Hieronder vindt u de volledige Senaatslijst.)

De lijsttrekkers voor de Kamer zijn: Jan Jambon in Antwerpen, Geert Bourgeois in West-Vlaanderen, Siegfried Bracke in Oost-Vlaanderen, Ben Weyts in Brussel-Halle-Vilvoorde, Theo Francken in Leuven en Frieda Brepoels in Limburg. Zij stellen hun volledige lijsten vandaag en maandag in de verschillende provincies voor aan de pers.

Niet alleen de lijsttrekkers werden gisteravond door de partijraad goedgekeurd, maar de voltallige lijsten. N-VA-voorzitter Bart De Wever is tevreden dat de N-VA als één van de eerste partijen de gehele lijstvormingsoperatie zo snel heeft kunnen afronden en dat de partijraad de lijsten van alle provincies zo goed als unaniem goedkeurde. Een wandeling door het park is zon lijstvorming natuurlijk nooit, je moet altijd meer mensen teleurstellen dan je er gelukkig kunt maken. Maar we zijn erin geslaagd om op zeer korte termijn een goede mix te realiseren van mensen uit onze traditionele achterban en tegelijk ook enkele talentvolle nieuwkomers. Behalve één teleurstelling is deze lijstvorming rimpelloos verlopen. Wij zijn nu klaar om de campagne in te trekken en zo veel mogelijk mensen te overtuigen dat het dringend tijd is om eindelijk voor verandering te kiezen.

Effectieven

1. Bart De Wever

2. Helga Stevens

3. Louis Ide

4. Lieve Maes

5. Danny Pieters

6. Kim Geybels

7. Elke Sleurs

8. Bruno Vandicke

9. Inge Faes

10. Annemie Charlier

11. Marie-Pierre Moulin-Romsée

12. Kathleen Bury

13. David Geens

14. Filip Daem

15. Koen Dillen

16. Bart Vandekerckhove

17. Goedele Vermeiren

18. Ine Tombeur

19. Georges Defreyne

20. Jozef Van Elslande

21. Herman Geyskens

22. Ingrid Reubens

23. Mia de Brouwer

24. David Manaigre

25. Philippe Muyters

Opvolgers

1. Patrick De Groote

2. Liesbeth Homans

3. Frank Boogaerts

4. Luc Sevenhans

5. Piet De Bruyn

6. Sabine Vermeulen

7. Dirk Rochtus

8. Hilde Lefere

9. Erna Scheerlinck

10. Veerle Stassijns

11. Anneleen Remans

12. Monica Bruylandt

13. Guy Thys

14. Bart Denijn

Auteur:
Bart De Wever
Voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be