Politie Haaglanden

Extra persbericht beroving in Rijswijk

Rijswijk, 07-05-2010

Politie zoekt getuigen straatroof
De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op woensdag 6 mei. Vermoedelijk drie nog onbekende mannen overvielen een 28-jarige Hagenaar. De man fietste om 22.00 uur door het Kruisvaarderspark (nabij Guntersteinweg) toen hij door drie mannen werd overvallen.

De drie gewapende daders hadden hun gezicht onherkenbaar gemaakt en dwongen de man tot afgifte van een groot geldbedrag dat hij eerder die dag had gepind. De daders gooiden daarbij de fiets van het slachtoffer in een sloot. Na de beroving renden de mannen weg in de richting van de Van Vredenburchweg. Het slachtoffer bleef ontredderd achter en belde later de politie.

Het slachtoffer kon van de daders het volgende signalement verstrekken:

Drie daders, één droeg een zwearte parka met capuchon. Dader twee droeg een korte donerker jas met een grijs/wit logo op de schouders van de jas en dader drie droeg een grijs joggingspak. De recherche stelt een onderzoek in naar de zaak en roept eventuele getuigen op zich te melden. Dat kan aan het politiebureau in Rijswijk of via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.