VU medisch centrum

Gastvrij VUmc

'Als team zorgen we samen dat het hier schoon is'

7 mei 2010

Op de afdeling kort verblijf is het schoon, brandschoon. De vijf assistenten van de zorgeenheid, Patty Bijlaard, Nanda van Kooten (rechts op foto), Sandra Ramsaran, Ans Verbrugge (links op foto) en Jaap de Wit, zijn zichtbaar trots op hun afdeling. Ze vormen een hecht team.

De ene dag werken ze als voedingsassistent, de keer daarna als schoonmaker. "Maar als er iemand uitvalt, pakken de collega's dat meteen op", vertelt Verbrugge. "Je laat een collega natuurlijk niet in z'n eentje ploeteren. En natuurlijk laat niemand de rommel voor een collega liggen. Dat is het voordeel dat we hier niet met buitenstaanders werken, maar dat de schoonmaak door de zorgeenheid zelf wordt uitgevoerd." Verbrugge vindt het fijn om voor andere mensen te zorgen. "Ik werk al bijna elf jaar op kort verblijf en nog steeds met plezier."

"De assistenten horen helemaal bij het team van 1B", benadrukt Astrid Noordhuis, hoofd van de zorgeenheid. "Het gevolg is dat de afstemming tussen verpleegkundigen en assistenten soepel verloopt en dat er goed voor de afdeling wordt gezorgd. Zo kan het dus ook." bron: Tracer