Gemeente Goedereede


Kunstexpositie "Goedereede beweegt" in gemeentehuis Goedereede

De gemeente Goedereede organiseert van vrijdag 7 mei tot en met dinsdag 13 juli een kunstexpositie in het gemeentehuis. De expositie bestaat uit een reeks werken die door vrijwilligers gemaakt zijn tijdens de nationale vrijwilligersdag NL Doet op 20 maart 2010.

De gemeente Goedereede organiseerde in het kader van NL Doet op vrijdag 19 maart en aterdag 20 maart speciale dagen voor haar vrijwilligers. Tijdens deze dagen konden leden an vrijwilligersorganisaties een workshop volgen van de Kunststichting. De Kunststichting oedereede organiseert de jaarlijkse Kunstdagen in Goedereede en de exposities die regelmatig in het gemeentehuis te Goedereede te bezichtigen zijn.

Het thema van de workshop was: "Goedereede beweegt". Dit thema sluit aan bij de activiteiten die georganiseerd worden tijdens de Goereese Wielerweken. De schilderijen van de vrijwilligers zijn te bezichtigen in het gemeentehuis in Goedereede.

Elk jaar biedt de gemeente Goedereede aan zes kunstenaars de gelegenheid om hun werk te exposeren in de expositieruimte van het gemeentehuis. Een aantal van deze exposities wordt door de kunststichting Goedereede geïnitieerd. Zowel professionele- als amateurkunstenaars maakten al gebruik van de ruimte van de gemeente. Hierdoor is er in het gemeentehuis jaarlijks een brede afwisseling aan kunstwerken te zien.

De expositie is te bezoeken tot en met dinsdag 13 juli tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Tramlijnweg 2, in Goedereede. Meer informatie over de expositie kunt u verkrijgen bij de publieksbalie van het gemeentehuis, telefonisch via (0187) 49 15 00 of per e-mail: gemeentehuis@goedereede.nl.