Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

7 mei 2010

SCHOONMAAKACTIE BINNENSTAD Utrecht

De Ondernemersvereniging Centrum Utrecht en het Centrummanagement Utrecht hebben afgelopen woensdag alle betrokkenen bij de binnenstad opgeroepen om gezamenlijk een veegactie te houden in de binnenstad.

Vrijdagochtend om 11.00 uur verzamelen diegene die zich aangetrokken voelen door deze boodschap, zich op de Jansbrug. Iedereen is gevraagd een bezem mee te nemen en het Centrummanagement verdeelt vuilniszakken en roze strikken om het vuil in op te slaan.

Al een aantal dagen wordt de binnenstad van Utrecht geteisterd door overmatig vuil op straat. Dit is een direct gevolg van de staking van de gemeentelijke straatvegers en afvalophaaldienst. De Ondernemersvereniging Centrum Utrecht en het bestuur van het Centrummanagement Utrecht maken zich zorgen over de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Juist deze vakantieweek, waarin wij naast grote aantallen bezoekers ook vele internationale gasten en cameraploegen verwachten voor de Giro, moet het centrum er goed bijliggen. Utrecht moet uitstralen dat het een warme, hartelijke en gastvrije stad is. En die boodschap is alleen maar over te brengen als het op zijn minst schoon is.



Ingezonden persbericht