Ingezonden persbericht

Persbericht
's-Hertogenbosch, 7 mei 2010

MALMBERG START PROEF 'MOBIEL LEREN' IN APP STORE

Vanaf 6 mei zijn in de App Store van Apple gratis 'Woordtrainers Engels' van Malmberg verkrijgbaar. Deze Apps vormen de start voor Malmberg van een proef met mobiel leren via de iPhone, iPod en iPad. "Wij richten ons in eerste instantie op scholieren 5-havo en 4 vmbo-gt, die vlak voor hun eindexamen Engels zitten en zich willen verzekeren van een goede woordkennis. Via de iPhone bereiden zij zich nog beter voor op hun examens en zien wij tegelijkertijd of dit soort applicaties voor het onderwijs succesvol zijn", aldus Ronald Philipsen, Marketing Manager Voortgezet onderwijs en MBO bij Malmberg. Elke Woordtrainer-App kent een variant Nederlands-Engels en Engels-Nederlands, waarmee woordjes worden geleerd, gespeld of herhaald. Behalve oefenen met de betekenis of schrijfwijze is ook de uitspraak van alle woorden te horen en krijg je feedback op je antwoorden.

Uitbreiding proef

Malmberg biedt de twee Apps voorlopig gratis aan. Voor het eind van dit schooljaar wordt het succes geëvalueerd en wordt besloten of deze applicaties worden uitgebreid naar andere platformen voor mobiele telefonie en worden uitgebreid naar het vak Nederlands en andere moderne vreemde talen waar Malmberg methodes voor levert. Ook wordt dan bepaald of andere effectieve trainingtools uit talenmethodes zoals een grammaticatrainer en spraaktrainer worden omgezet naar Apps voor de mobiele telefoon.

Focus op kwaliteit

Malmberg heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van nieuwe digitale leermiddelen en levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van e-learning in het Voortgezet onderwijs en MBO. Met deze nieuwe Apps voor de iPhone, iPad en iPod wordt een volgende stap gezet naar 'mobiel leren', waarbij Malmberg de focus legt op kwaliteit. "Malmberg levert complete Apps met alle woorden van een complete Malmberg methode. Je hoeft niet door te klikken naar een site voor het oefenmateriaal. De Apps zijn compleet en sluiten aan bij de moderne leersituaties van scholieren die overal en altijd - thuis, op school of onderweg - bij de lesstof moeten kunnen", aldus Ronald Philipsen. Uit onderzoek van Apple blijkt dat een groeiend aantal leerlingen in het Voortgezet onderwijs een iPhone heeft. Ook zijn er voorbeelden van scholen bekend waar iPhones worden uitgeleend aan scholieren om Apps uit te proberen. Malmberg verwacht daarom een sterke groei in de markt voor Apps speciaal bestemd voor het onderwijs.