Ingezonden persbericht

Kinderen en Ronald McDonald geven aftrap voor boekenleggeractie

Samen met clown Ronald McDonald heeft een groep kinderen vrijdag de aftrap gegeven voor een boekenleggeractie van McDonald's. De actie wordt gehouden ten bate van Ronald McDonald Huiskamer Utrecht, een huiselijke omgeving in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) voor gezinnen met een ziek kind.

Gasten van twaalf McDonald's restaurants in de omgeving Utrecht wordt de komende weken gevraagd om een donatie van ¤ 0,50 of meer. Als dank ontvangen ze een boekenlegger, waarop meer informatie staat over de Huiskamer.

In McDonald's Leidsche Rijn (The Wall) vroegen Ronald McDonald en de kinderen vrijdag aan gasten om een donatie en deelden ze de boekenleggers uit. Ook las Ronald McDonald de kinderen een speciaal verhaal voor over de Ronald McDonald Huiskamer, kregen ze van hem een boek en natuurlijk de boekenlegger.

Gezinnen met een ziek kind kunnen zich straks in Ronald McDonald Huiskamer Utrecht even terugtrekken uit de drukte van het ziekenhuis en letterlijk tot rust komen in een niet-medische omgeving. Het gezin kan er, al dan niet met het zieke kind, een boterham eten, een krantje lezen of samen spelen. Ze kunnen in de Huiskamer wachten tijdens een operatie of tussen de verschillende poliklinische behandelingen door. Ronald McDonald Huiskamer Utrecht wordt als zelfstandig 'huisje' gebouwd op het dak van de hal van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en naar verwachting in het najaar geopend.

Bij het WKZ staat al een Ronald McDonald Huis, waar ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen kunnen logeren.

McDonald's is hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook op lokaal en regionaal niveau ondersteunen McDonald's restaurants Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties. Zo sparen restaurants met de collecteboxen die op de counter staan voor een Ronald McDonald locatie in de buurt, zetten franchisenemers en medewerkers acties op en worden er campagnes gevoerd, zoals nu in Utrecht en omgeving.

De restaurants die deelnemen aan de boekenleggeractie zijn Utrecht Hoog Catharijne, Utrecht Lange Vie, Utrecht Oude Gracht, Utrecht Overvecht, Utrecht Leidsche Rijn (The Wall), Nieuwegein Ravenswade, Maarssen, IJsselstein, Huis ter Heide, Woerden, Hilversum en Barneveld.



Ingezonden persbericht