Kunstenaars verenigd tegen AIDS in Afrika

07/05/2010 13:28

WARP contemporary art platform

Stef Van Bellingen, curator en organisator van de locatietentoonstelling en stadsfestival Coup de Ville, organiseert voor de ArtAids Foundation de expo 'Tous Ensemble' tijdens de Biënnale van Dakar.

Voor de tentoonstelling 'Tous Ensemble' (8-9/05/2010, Senegal, Dakar) bracht Stef Van Bellingen Europese en Afrikaanse artiesten samen om te werken rond AIDS. De expo past in het Dak'art Off randprogramma.

Het Waru Studio collectief zal filmpjes tonen over stigmatisering, aanvaarding en het vormen van nieuwe waarden. De Onderneming gaat samen met toeschouwers creatief aan de slag met Prudence condooms (het meest bekende condoommerk in Senegal, waar de HIV-besmettingsgraad laag ligt dankzij efficiënte infocampagnes). Lionel Mwe di Malila maakt een rapvideo rond AIDS, en Koen Van Mechelen zet zijn Cosmopolitan Chicken project verder met een dubbele installatie. Hij isoleert een haan om te zinspelen op de uitsluiting die het HIV-virus nog steeds veroorzaakt, en stelt 7000 eieren op (een verwijzing naar vaccins, vaak op eierbasis gemaakt), die zondag 9 mei door de toeschouwers zullen worden opgegeten.

De ArtAids Stichting is een initiatief van de HIV-positieve Nederlandse schrijver en verzamelaar Han Nefkens. Meer info: www.artaids.com

De Dak'art Biënnale loopt van 7 mei tot 7 juni in Dakar, Senegal. Meer info: www.biennaledakar.org

Noot voor redacties