Ingezonden persbericht

Sony Ericsson huldigt de winnaars van de 12e Man kwalificatie

28 voetbalfans vertrekken als toeschouwer, vlaggendrager of sportfotograaf naar Zuid-Afrika om het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2010 bij te wonen

Badhoevedorp, 7 mei 2010 - Sony Ericsson, de officiële mobiele telefoon van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2010, en Vodafone hebben 28 voetbalfans beloond met volledig verzorgde WK arrangementen naar Zuid-Afrika. In het kantoor van Sony Ericsson werden op 2 mei j.l. de in het oranje-uitgedoste winnaars in het zonnetje gezet.

De meest opvallende inzendingen voor de 12e Man kwalificatie bij de opdracht 'Kleur iets in Nederland oranje' waren een zwembad met oranje water, een compleet in Oranje versierde straat en een fontein waar oranje water uit spuit. De meest originele inzending voor het spandoek kwam van Danny van Ineveld met als tekst: BIG FOUR? THEY HAVEN'T SEEN THE DUTCH LIONS YET! Voor de opdracht 'maak het Wilhelmus supporterproof' is Albert Manschot verkozen tot winnaar. Hij liet zijn couplet live bij Radio 538 ten gehore brengen. Alle inzendingen werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Jeroen Erens (Vodafone), Marcel van den Berge (Sony Ericsson) en Niels van Waardenberg (Bureau Kellerman).

De winnaars krijgen van Sony Ericsson en Vodafone verschillenden prijzen om het WK en Zuid-Afrika op een unieke manier te beleven. Een aantal winnaars krijgt een volledig verzorgde reis - inclusief safari - naar de groepswedstrijden van het Nederlands elftal of de finale op 11 juli. Daarnaast mag de jongste 12e Man de FIFA vlag dragen voorafgaand aan de wedstrijd Nederland - Denemarken. De winnaars van de NUFoto.nl-wedstrijd mogen als echte sportfotograaf de twee poulewedstrijden van het Nederlands elftal vastleggen.

Bekijk hier de video van de prijsuitreiking.