Ingezonden persbericht

Persbericht

's-Hertogenbosch, 7 mei 2010

Zevende RevitUsers-dag van ICN Solutions: uitdagend programma en veel bezoekers

ICN Solutions heeft ook de zevende editie van de RevitUsers-dag tot een gedenkwaardig evenement weten te maken. ICN presenteerde onderwerpen die dit jaar nog meer dan andere jaren uiteenliepen, van gebruikerstoepassingen tot presentaties over uitwisselingsstandaarden en BIM.

De ochtend begon met een presentatie over BIM by Segment en uitwisselingsstandaarden door Sander Lijbers, Autodesk Sales Manager AEC. Vervolgens was het woord aan Dr. Ing. Peter den Hartog, Projectmanager, Rijksgebouwendienst, die de werkwijze en visie van de Rijksgebouwendienst presenteerde; zijn presentatie resulteerde in een interessant vraaggesprek met het aanwezige publiek. De een-na-laatste presentatie werd verzorgd door Radboud Baayen, Directeur Technische Zaken, bij Stichting STABU. In zijn voordracht lichtte hij het uitgebreide dienstenpakket van STABU toe. Als afsluiter van het ochtendprogramma was er een productdemonstratie van IBIS4BIM, een softwareprogramma voor het geïntegreerd bepalen van hoeveelheden, ramingen, calculaties en objectkenmerken uit 2D & 3D modellen. Deze demo werd verzorgd door Richard van Ammerzoden, salesmanager bij Brink Groep.

Na een korte pauze werden de Users uitgedaagd om zelf actief deel te nemen aan de dag. Ze kregen tijdens de praktijksessies bovendien de mogelijkheid om de specialisten die achter een workstation zaten met hun vragen te bestoken. Van deze mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt: het was vaak dringen om een goede plek te bemachtigen.

Het middagprogramma werd geopend door Yves Veelaert, Autodesk AEC Technical Sales Executive. Veelaert gaf een presentatie over Autodesk Naviswork,s een analyse- en visualisatie-programma voor het inzichtelijk maken van complexe BIM-modellen.

Aansluitend belichtten Remy van den Bor en Patricia van Leeuwen in een duopresentatie de praktische kant van het werken met Autodesk Revit en de nieuwe features voor Revit 2011. De demonstratie van de nieuwe 2011-features werd ondersteund door een demonstratie van de 3B Werkmethodiek voor Autodesk Revit. Deze werd zeer goed ontvangen en resulteerde in een goed vraaggesprek tussen de specialisten en gebruikers. De 3B Werkmethodiek werd gepresenteerd als de enige bouwkundige applicatie voor Autodesk Revit. Speciale aandacht ging uit naar de nieuwe 3B brand Module. Deze module is door ICN Solutions in samenwerking met Brandkeur speciaal ontworpen voor het analyseren van de brandveiligheid van vertrekken en gebouwen. De module dekt alle facetten van de ontwerp- tot aan de beheerfase, dit alles volgens de geldende Nederlandse regel- en wetgeving op dit gebied.
De dag werd centraal afgesloten met een borrel in het Mercure Hotel en de mogelijkheid tot netwerken.

Roy Steenbakkers van ICN Solutions over de dag: "We kunnen concluderen dat de dag als zeer positief wordt ervaren en beoordeeld. Natuurlijk zijn er ook een paar aandachtspuntjes voor de volgende RevitUsers-dag, maar iedere keer wordt het event professioneler en grootser. En dat geldt trouwens ook voor het forum zelf: we hebben tijdens de RevitUsers-dag het 1.500ste forumlid mogen verwelkomen. Daarmee zijn we officieel het grootste Revit-gebruikersforum van de Benelux."