Ingezonden persbericht

7 mei 2010 - Amsterdam

Nieuwe aspiraties voor Restaurant De Compagnon met chef Jochem Loots en bedrijfsleidster Kelly Kouwenberg

Restaurant de Compagnon is en blijft een van de oudste en meest bijzondere restaurants van Amsterdam. De Bourgondische inslag van Bert en Sara van Buschbach heeft een onmiskende stempel gedrukt op klassiek, sfeervol en lekker eten in de binnenstad. Het geheim achter dit succes schuilt in oog voor kwaliteit, eerlijke en pure producten en een absolute voorliefde voor de Fransmediterrane keuken. Met de komst van chef Jochem Loots en bedrijfsleidster Kelly Kouwenberg wil De Compagnon met eigentijdse klassiekers naar het volgende niveau gaan en zich weer helemaal terug in de top nestelen.

Bert van Buschbach: 'De komst van Jochem en Kelly laat zien dat we er een forse schep bovenop willen gooien. Terug in de top van restaurants en op naar het volgende niveau.'

Jochem Loots begon ooit onder de vleugels van Bert van Buschbach bij de Compagnon. Na twee jaar sloeg de jonge kok zijn vleugels uit en ging koken bij Vermeer. Daar besloot hij na een jaar zijn eigen geluk te beproeven en zette restaurant Entresol op waar hij zijn eigen stijl verder ontwikkelde. Die stijl zette hij door bij Restaurant Elkaar en inmiddels is Jochem weer terug bij de Compagnon. 'Het restaurant is al jaren een van de hotspots in Amsterdam en omstreken. Het is niet alleen de keuken die bijdraagt aan het lange succes van De Compagnon, ook de sfeer, de enorme en vooral heel bijzondere wijnkaart en de unieke locatie maken het tot een van de leukste plekjes om aan tafel te schuiven. Wat betreft de aspiraties in de keuken: ik ga de klassiekers van Bert mijn eigen hedendaagse draai geven. Dit houdt in dat ik op creatieve, inventieve en verfijnde wijze de gerechten versterk en verrijk.'

Ook Kelly Kouwenberg, die vier jaar chef de rang was bij D'Vijff Vlieghen, versterkt het team van De Compagnon onder meer met haar uitstekende kennis van wijn. 'Wijnen proeven de gasten aan tafel voor de best mogelijke combinatie met hun gerechten. Dat is vrij uniek, zeker gezien de wijnkaart waar meer dan 400 wijnen op staan. Het maakt bovendien 't contact met de gasten nog intiemer, een informele sfeer waar ik me nu al erg in thuis voel.'

Met deze "uitbreiding van het menu" bij de Compagnon zelf, geven Bert en Sara van Buschbach aan dat de ambities van het restaurant wel degelijk naar een volgend niveau getild worden.

Openingstijden
Lunch: Maandag - Vrijdag 12.00 - 14.00
Diner: Maandag - Zaterdag 18.00 - 22.00
Sluitingsdagen: Alle zon- en feestdagen



Ingezonden persbericht