Wereldprimeur traplopen op grootste mobiele trap ter wereld

19/04/2010 09:11

Stairs Center B.V.

Van: Stichting UpstairsRun

Aan: Diverse media

Betreft: Wereldprimeur TRAPLOPEN in Hilversum

35 meter lange, 15 meter brede en 12 meter hoge trapconstructie!

WERELDPRIMEUR TRAPLOPEN OP GROOTSTE MOBIELE TRAP TER WERELD OP HET MEDIA PARK TE HILVERSUM

"In een wereld van liften en roltrappen is het nemen van de trap een uitzondering geworden. Toch zouden we vaker deze vorm van lichamelijke inspanning moeten gaan leveren, want het is écht beter voor de gezondheid. Er is geen twijfel over mogelijk dat bewegen goed is voor het lichaam. Een greep uit alle positieve effecten: de conditie en de spierkracht worden vergroot, gewrichten worden beweeglijker, maar ook geestelijk gaan wij ons energieker voelen. Om hiervan te willen profiteren, is het echt niet nodig om drie keer per week de marathon te lopen. Ook bezigheden zoals traplopen kunnen onze gezondheid zichtbaar verbeteren. Met een beetje traplopen zou het dus juist de goede kant op moeten gaan met onze gezondheid."

KICK-OFF MEDIAPARK

Wie rondt het snelst een parkoers op de grootste mobiele trap ter wereld? Op vrijdag 7 mei zullen we het weten, want op het Media Park in Hilversum wordt vanaf 14.00 uur 's middags de 'kick off' van de UpstairsRun On Tour 2010 gehouden. Voor de Tour is een unieke, 35 meter lange en maximaal 12 meter hoge, trapconstructie ontworpen. Hilversum heeft dus de wereldprimeur! Het UpstairsRun parkoers bestaat uit ruim 125 treden en moet individueel of in teamverband tenminste 1 keer gerond worden.

DIABETES FONDS

De UpstairsRun On Tour 2010 is een initiatief van Upstairs Traprenovatie waarbij de "grootste mobiele trap ter wereld" centraal staat. Het thema hierbij is gezondheid en bewegen vandaar dat het Diabetes Fonds als goed doel aan deze run is verbonden. Het gehele inschrijfgeld van de tour in 2010 zal dan ook als donatie aan het Diabetes Fonds worden overgemaakt. Op 7 mei is de 'kick off' en perspresentatie op het Media Park in Hilversum waarbij de TRAP (12 meter hoog, 35 meter lang en 125 treden) aan het publiek wordt gepresenteerd. Tevens krijgt de TRAP een vermelding in het Guinness Book of Records.

TOUR 2010

Daarna volgt een tour door alle provincies. Op 6 juni wordt in Enschede (Van Heekplein) het starschot gegeven, waarna op zaterdag 3 juli Assen (Koopmansplein), zaterdag 10 juli Leeuwarden (Oldehoofsterkerkhof) , zaterdag 24 juli Almere (Esplanade), zondag 1 augustus Nijmegen (Grote Markt), zaterdag 7 augustus Maastricht (De Markt), zaterdag 14 augustus Utrecht (Neude), zaterdag 21 augustus Middelburg (Grote Markt), zaterdag 28 augustus Den Haag (Plein), zondag 5 september Haarlem (Grote Markt), zaterdag 11 september Eindhoven (Markt) en op18 september Groningen (Ossenmarkt) worden bezocht.

De finale van de UpstairsRun On Tour 2010 staat eind september / begin oktober gepland. De unieke locatie is nog geheim. De UpstairsRun on Tour zal een jaarlijks terugkerend evenement worden.

BEWEGEN, GEZONDHEID & ENTERTAINMENT

Het hoofdattribuut is dus de TRAP. Aan de TRAP zit een podium vast waar artiesten optreden en de diverse huldigingen plaatsvinden. Het evenement zelf heeft geen winstdoelstelling en is ook geen risico-evenement. Bewegen en de gezondheid zijn de achterliggende gedachtes. Mede hierdoor heeft het Diabetes Fonds besloten om officieel partner van het evenement te worden. De "wedstrijd" runs worden afgewisseld met "recreatieve" runs die voor het nodige entertainment gaan zorgen. Zo wordt er een Kids Run, Family Run, Kelner Run, Bekende Nederlanders Run, Media Run en de Fitste Familie van Nederland Run gehouden. Hiervoor kan IEDEREEN zich inschrijven! Ook zullen er op elk locatie diverse artiesten gaan optreden. Ga voor meer informatie naar: www.upstairsrun.com of neem contact op met info@upstairsrun.com

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.upstairsrun.com

http://www.upstairs.nl