Persuitnodiging: Studenten scoren met Europese marketingcampagne

27/04/2010 08:40

Plantijn Hogeschool

Vier Antwerpse eindejaarsstudenten Commerciële Communicatie van de Plantijn Hogeschool strijden op 7 mei in Berlijn voor de overwinning in een prestigieuze reclamewedstrijd met een campagne waarin ze hùn stad promoten. Het winnende team mag op uitnodiging van het EFCCE naar het reclamefestival in Cannes.

Het is de eerste keer dat Vlaamse studenten zover komen in een wedstrijd.

Donderdag 29 april om 12u geven ze op een persconferentie in het Huis van de Student - in aanwezigheid van Robert Voorhamme, Antwerpse schepen van onderwijs en Guillaume Van der Stighelen - meer uitleg over hun campagne, hun selectie en verdere ambities.

EFCCE ('European Foundation for Commercial Communications Education') organiseert elk jaar een reclame pitch voor studenten. Voor de derde editie van deze wedstrijd luidde de opdracht dit jaar: "Promote the town or city in which your university or college is located".

Voor de eerste keer is een Belgisch team erin geslaagd de laatste ronde te bereiken. De vier studenten, Sharon Kuijpers, Julie Oostvogels, Laura Vanavondt en Bart Vande Maele, hebben een campagne uitgewerkt waarbij ze Antwerpen internationaal profileren als ideale studentenstad.

De Plantijnstudenten werden geselecteerd uit 85 Europese inzendingen om hun campagne te gaan voorstellen in de Design Akademie Berlin, Hochschule für Kommunication und Design. Ze zijn één van de drie topselecties, en meteen ook de enige Belgische kandidaat voor de overwinning.

U wordt uitgenodigd op de persconferentie op donderdag 29 april om 12u in het Huis van de Student. De 4 studenten geven - net voor hun vertrek naar Berlijn - uitleg over hun selectie. Enkele spelers die nauw bij het project betrokken zijn, zullen bij de persconferentie aanwezig zijn en de pers te woord staan:

- De vier studenten van Plantijn Hogeschool Antwerpen

- Helga Van Den den Bulck , lector en begeleidster van de vier studenten

- Guillaume Van der Stighelen, CEO Duval Guillaume

- Robert Voorhamme, Antwerps schepen voor onderwijs, economie, werk en middenstand

- Tom Theys, Publicis

- Frank Baeyens, Departementshoofd Communicatie Plantijn

- Veerle Desimpelaere, coördinator Antwerpen Studentenstad

PERSCONFERENTIE Studenten Plantijn Hogeschool in samenwerking met Antwerpen Studentenstad

29 april 12u

Huis van de Student

Sint-Jacobsmarkt 16

2000 Antwerpen

CONTACTPERSOON:

Helga Van den Bulck

lector departement Communicatie, Plantijn Hogeschool

Helga.vandenbulck@plantijn.be, 0475 91 56 46

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel