Rijksvoorlichtingsdienst

Optreden Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'

Ter gelegenheid van 70 jaar Slag om de Grebbeberg geeft de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' op 7 mei een groot concert in Sport & Recreatiecentrum 't Gastland in Rhenen. Aanvang: 20.00 uur. Gastdirigent voor dit concert is Matty Cilissen. Diverse muziekstukken herinneren aan de verbeten strijd die het Nederlandse leger in mei 1940 voerde om de Duitse inval te stoppen, waaronder 'Soldaat van Oranje' uit de bekende film. Concertkaarten worden gratis ter beschikking gesteld door de Koninklijke Landmacht. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar bij: Gemeentehuis Rhenen, VVV Rhenen en bij Sport & Recreatiecentrum 't Gastland.

Dit grote concert wordt door het Regionaal Militair Commando West aangeboden in samenwerking met de Gemeente Rhenen. Na afloop zal burgemeester Van Oostrum een kort dankwoord spreken. Kolonel Bas van Hoof, commandant van RMC West: "De landmacht heeft niet alleen een belangrijke binding met de regio vanuit de geschiedenis, maar is ook een belangrijke werkgever in de provincie Utrecht. Als Defensie zijn wij nauw betrokken bij alle samenwerkende instanties in de Veiligheidsregio Utrecht. Zeventig jaar na de Slag om de Grebbeberg is een mooie aanleiding om onze relatie met de stad en de provincie Utrecht met een bijzonder concert te onderstrepen."

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) is een van twee beroepsorkesten van de Koninklijke Landmacht. De KMKJWFuit Assen bestaat uit 51 musici die zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Het orkest verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële activiteiten, zoals optreden voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag, beëdigingen of herdenkingen. Daarnaast verzorgt zij concerten in binnen- en buitenland met een evenwichtige en verrassende programmering, waarin het populaire genre niet ontbreekt. De KMKJWF is als militair orkest voor een groot deel van haar tijd actief voor de Koninklijke Landmacht.

Regionaal Militair Commando West

Namens het ministerie van Defensie is het Regionaal Militair Commando (RMC) West hét aanspreekpunt voor civiele instanties in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. RMC West is de schakel tussen maatschappij en Defensie en een structurele partner op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding.

Noot voor redacties (