Ingezonden persbericht


Poldergemaal Delfland in Madurodam

Delft, 3 mei 2010

Op vrijdag 7 mei om 12.00 uur onthullen jeugddijkgraaf Laura Pierik (17) en burgemeester van Madurodam Piebe Koster (17) in Madurodam een miniatuur van het nieuwste type poldergemaal van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het poldergemaal staat in de Madurodamse Polder, naast enkele moderne woningen. Deze plaats illustreert de belangrijke functie van het gemaal: het droog houden van laaggelegen polders, zodat er mensen kunnen wonen en werken.

Waterroute

Madurodam en Delfland vinden het belangrijk dat bezoekers weten dat het leven onder zeespiegelniveau niet vanzelfsprekend is, maar dat daar dag en nacht aan wordt gewerkt. Deze nieuwe miniatuur moet hieraan bijdragen. Bovendien legt Madurodam aan de hand van een themaroute over water verschillende vormen van watergebruik uit.

Molen- en Gemalendag

De opening gaat vooraf aan de Nationale Molen- en Gemalendag op 8 mei, waarbij verspreid over heel Nederland molens en gemalen worden opengesteld voor het publiek. Met deze molens en gemalen houden de waterschappen al eeuwen de laaggelegen delen van ons land droog.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht