TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-05-2010

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 7 mei
Nederland 1 - 22.00 uur

JULIA WIL NIET GEVONDEN WORDEN

"Het is allemaal voor niks geweest". Meer weet de Amsterdamse Yvonne niet te zeggen na de ontluisterende ontmoeting met haar moeder Julia. Drie jaar lang was Julia vermist maar na een oproep in VERMIST wordt ze getraceerd bij een zus in Assendelft.

Yvonne is verbijsterd en meent dat haar moeder wel onvrijwillig bij haar familie moet zitten."Mamma is verstandelijk beperkt en daar maakt die zus misbruik van. Ze houdt haar weg bij ons". Als Yvonne met een VERMIST-team bij de zussen verschijnt, wil Julia van geen contact weten. "Ik mis mijn kinderen niet. Je moet me met rust laten", zegt ze waarop Yvonne huilend uitbarst:"hoe kun je dat nu zeggen mamma, ik ben drie jaar naar je op zoek, je bent mijn moeder".

Guanita is op zoek naar haar vaders
De 26-jarige Guanita weet sinds haar tienertijd pas dat Gerard haar biologische vader niet is. Toen zag ze voor het eerst de foto van haar blonde pa terwijl ze zelf een kleurtje heeft. "Mijn moeder wil niet zeggen wie mijn echte vader is", vertelt Guanita in VERMIST, "dus nu wil ik mijn wettelijke vader opsporen in de hoop dat hij het weet." Gerard verdween vier dagen na de geboorte van Guanita bij zijn gezin in Den Helder en sindsdien heeft niemand ooit nog van hem gehoord. Guanita heeft een broer die wél van Gerard is en hem mist. Met een oproep in VERMIST hoopt ze beide vaders te vinden.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Kijk voor meer informatie op www.vermist.nl




TROS