Keyware


Keyware verhoogt kapitaal door uitoefening van warranten

Brussel, België 06 mei 2010 Het technologiebedrijf Keyware (NYSE/EURONEXT Brussel: KEYW), aanbieder van onder andere elektronische betaalsystemen, getrouwheidssystemen en daaraan verwant transactiebeheer, maakt vandaag bekend dat een kapitaalverhoging door uitoefening van warranten werd afgerond.

Via notariële akte dd 18/09/2008 werd enerzijds ten belope van 3.850.000 EUR ingeschreven op een converteerbare obligatielening en anderzijds op 1.925.000 Warranten. De Warranten hadden een looptijd van 48 maanden en de uitgifteprijs werd vastgesteld op het laagste bedrag van ofwel (i) 1,25 EUR per warrant ofwel (ii) de uitgifteprijs van andere effecten die de Vennootschap zou hebben uitgegeven sinds de uitgifte van de Warranten en die verwisselbaar, uitoefenbaar of converteerbaar zijn in aandelen van de Vennootschap.

In dit kader werden door een aantal warranthouders 187.500 Warranten uitgeoefend tegen een uitoefenprijs van 1,25 EUR per warrant. Deze warranten gaven recht tot inschrijving op evenveel aandelen Keyware Technologies NV. Naar aanleiding hiervan werd het kapitaal verhoogd met 234.375 EUR en werden er 187.500 aandelen zonder nominale waarde, met dezelfde rechten als de bestaande aandelen, uitgegeven.

Als gevolg van deze operatie wordt het totaal aantal aandelen gebracht op 15.276.379. Een aanvraag tot notering van deze aandelen op NYSE EuroNext Brussel werd reeds ingediend.

Over Keyware

Keyware, gevestigd in Zaventem, is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat oplossingen levert voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen en transactiebeheer. Sinds Keyware van start ging met het verhuren van betaalterminals ligt de focus van het bedrijf op het aanbieden van betaalterminals aan voornamelijk zelfstandige ondernemers, steden, gemeenten en politiediensten, en vrije beroepen; marktsegmenten die de laatste jaren een sterke groei in het aantal toestellen kende. Keyware heeft momenteel meer dan 10 000 actieve kanten in portefeuille, samen goed voor ongeveer 50 miljoen betaal- en getrouwheidstransacties per jaar. Het bedrijf telt 50 medewerkers.

Voor bijkomende informatie, contacteer :