Ingezonden persbericht


Persbericht

Overhandiging schilderij Pantelic door Henk Veen

Op verzoek van Ajax TV heeft de bekende kunstschilder Henk Veen speciaal voor Ajax speler Marko Pantelic een schilderij gemaakt, van wie Henk groot fan is. Dit omdat Pantelic een bijzondere teamspeler is, regelmatig prachtige doelpunten maakt en vele fans, waaronder ook Henk hopen dat hij nog een tijd bij Ajax blijft.

Van remake en overhandiging van het schilderij aan Pantelic heeft Ajax TV een reportage gemaakt vanuit de Henk Veen Gallery op het Rembrandtplein in Amsterdam en tijdens de training bij Ajax De Toekomst. Deze bijzondere reportage is te zien op Eredivisie Live en op Ajax TV.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel, en opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk het aandenken en T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie op www.henkveen.nl

Noot voor redactie,