Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 11 maart 2010

REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT DUEL TEGEN ITALIE IN ZOETERMEER

Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 mei 2010 een thuiswedstrijd in SilverDome Zoetermeer tegen Italië. De winnaar van dit duel speelt in september een promotie/degradatieduel voor een plaats in de Wereldgroep.

Davis Cupcaptain Jan Siemerink: "Italië is een sterke tegenstander met een brede selectie. Maar als team zijn wij gegroeid en met de steun van onze supporters zie ik wel degelijk kansen."

Cornelie van Bergenhenegouwen, Directeur Marketing REAAL Verzekeringen: "De thuisduels tegen Zuid-Korea (2008) en Frankrijk (2009) hebben aangetoond dat onze jongens in staat moeten worden geacht om tegen het op papier sterke Italië te kunnen stunten. Ik heb er alle vertrouwen in dat captain Jan Siemerink met zijn team voor spektakel gaat zorgen zodat we in september voor promotie naar de Wereldgroep kunnen strijden."

De gemeente Zoetermeer is zeer verheugd dat de KNLTB deze stad heeft uitgekozen als gastheer voor het Davis Cupduel in mei. Sportwethouder Frans Muijzers: "Dit bevestigt onze groeiende positie als belangrijke sportstad in Nederland. Zoetermeer heeft de KNLTB als tennisstad veel te bieden. De PWA SilverDome is een uitstekende accommodatie voor topsportevenementen. Daarnaast koppelen we altijd zo veel mogelijk breedtesportactiviteiten aan zo'n topevenement. Daardoor is een Davis Cupwedstrijd voor Zoetermeer niet alleen een leuk moment om toppers en supporters gastvrij te ontvangen, maar ook een prachtige aanleiding om de vele recreatieve racketsporters iets extra's te bieden."

Meer informatie over de Davis Cup is te vinden op www.knltb.nl


----------