Airborne Wandeltocht lid van KNBLO-NL


KNBLO-NL verwelkomt grootste ééndaagse wandeltocht ter wereld

OOSTERBEEK, 20100507 -- De organisatie van de Airborne Wandeltocht treedt toe tot KNBLO Wandelsport-organisatie Nederland (KNBLO-NL). Nederlands grootste wandelsportorganisatie en de grootste ééndaagse wandeltocht ter wereld hebben hierover een akkoord bereikt. KNBLO-NL voorzitter Miel Termont en Pouwel Vos, voorzitter van de organiserende PSV `Renkum' tekenden na intensieve onderhandelingen hiertoe deze week in Oosterbeek de overeenkomst.

Door lid te worden van KNBLO-NL ontstaat er voor beide partijen een breed scala aan perspectieven in de (internationale) wandelwereld. Onderdeel is o.a. opname van de wandeltocht in het Landelijk Wandelprogramma van KNBLO-NL. Henry Bronkhorst, directeur van KNBLO-NL: "De Airborne Wandeltocht ontbrak nog in het rijtje van grote wandelevenementen in het Landelijk Wandel¬programma. Naast de Airborne Wandeltocht zijn onder andere ook de Nijmeegse Vierdaagse, Rode Kruis Bloesemtocht en de evenementen van Le Champion bij ons aangesloten. In totaal 1.000 grote en kleinere evenementen".

Ook Pouwel Vos kijkt met grote belangstelling uit naar de toekomstige samenwerking: " Wij hopen dat, door ons aan te sluiten bij de KNBLO, de Airborne Wandeltocht een nog grotere internationale uitstraling krijgt en mag leiden tot een verdergaande samenwerking met andere organisaties en sponsoren ".

De Airborne Wandeltocht vindt jaarlijks plaats in Oosterbeek en is een herdenkingswandeltocht ter herinnering aan de Slag om Arnhem in september 1944. Jaarlijks lopen ruim 30.000 wandelaars door de bossen van de gemeente Renkum en langs de plaatsen die kenmerkend zijn geweest in deze slag. Dit jaar beleeft de wandeltocht zijn 64e editie, waarbij afstanden kunnen worden gelopen van 10, 15, 25 en 40 kilometer. De wandelaars uit 17 verschillende landen, worden begeleidt door ruim 30 (internationale) muziekkorpsen. Via de website www.airbornewandeltocht.nl kan men veel lezen over de historie van deze unieke wandeltocht en kan men kaarten bestellen.

KNBLO-NL Landelijk Wandelprogramma
Kernactiviteiten van de (bijna 600) bij KNBLO-NL aangesloten organisaties zijn het organiseren van wandelevenementen en het samenbrengen van wandelaars. Het Landelijk Wandelprogramma van KNBLO-NL bestaat uit 1.000 wandelevenementen, samen goed voor meer dan 100.000 wandel-kilometers. Van rustige natuurwandelingen tot grote publiekstrekkers tot lange afstand wandelingen. Jaarlijks trekken de evenementen samen zo'n 600.000 deelnemers. Naast het Landelijk Wandelprogramma is KNBLO-NL bekend van Via Vierdaagse en de Avond4daagse waar jaarlijks 250.000 kinderen aan deelnemen. KNBLO-NL heeft in totaal bijna 35.000 leden.

Airborne Wandeltocht





Ingezonden persbericht