Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 253 woorden

Roermond, 3 mei 2010

Eerste concerten ReVamp
Nieuwe dimensie in metalscene

ReVamp, de nieuwe band rondom zangeres Floor Jansen (ex-After Forever), zal deze week voor het eerst op het podium staan. Na twee succesvolle try-outshows laat ReVamp weten klaar te zijn voor hun eerste Nederlandse tour, die deze week start met maar liefst vier optredens.

De Nederlandse cd-release (self-titled, Nuclear Blast) vindt plaats op 28 mei. Het album bevat dertien tracks die een nieuwe dimensie introduceren in de female-fronted metalscene. De muziek is geschreven door zangeres Floor Jansen samen met Grip INC. gitarist Waldemar Sorychta en After Forever toetsenist Joost van den Broek. De muziek is te omschrijven als een mix tussen beide bands, met een eigen heavy sound en smoel.

De liveband bestaat uit nieuwe en bekendere gezichten: drummer Matthias Landes (Dark Fortress), bassist Jaap Melman (Dreadlock Pussy, Pendejo), gitaristen Jord Otto en Arjan Rijnen (Pendejo) en Ruben Wijga (Insomnia) op keyboard. Samen vormen zij ReVamp: een female fronted metalband met een eigen, maar toch herkenbaar geluid. Afgelopen week vonden na twee maanden repeteren, twee try-outshows plaats. De band is tevreden over het resultaat en de reacties van het publiek waren lovend.

Komend weekend zal er tijdens de eerste concerten speciale merchandise beschikbaar zijn naast het geheel nieuwe assortiment.

Wanneer:
7 mei in De Kelder te Amersfoort (www.podiumdekelder.nl) 8 mei in Metropool te Hengelo (www.metropool.nl)
9 mei in Brogum te Zierikzee (www.brogum.nl)

Tevens staat ReVamp op het Kink FM podium in Zwolle tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei aanstaande.

Meer informatie:

www.revampmusic.com