Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 4 mei 2010

AVRO-PROGRAMMA MISSERS: LYME WEL OF GEEN OORZAAK VAN OVERLIJDEN?

Het AVRO-programma Missers is een kritisch gezondheidsprogramma dat medische fouten tegen het licht houdt. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens. Vrijdagavond 7 mei april zendt de AVRO de vierde aflevering van deze reeks uit om 21.35 uur op Nederland 2.

Joop Jansen overlijdt aan een massief hartinfarct nadat hij met een reeks van klachten in het ziekenhuis is opgenomen. Uit z'n dossier blijkt dat een hartfilmpje pas na 4 uur werd bekeken en hij zonder hartbewakingsapparatuur alleen op een kamertje terecht kwam. Zijn weduwe vecht om erkenning van de gemaakte fouten.

Denise Smit is 13 jaar oud als ze tijdens een schoolkamp verlammingsverschijnselen krijgt. Ze gaat naar diverse ziekenhuizen, maar de artsen staan voor een raadsel. De ouders van Denise vermoeden dat het de ziekte van Lyme zou kunnen zijn. Ze vinden dat te laat naar deze mogelijkheid is gekeken. Er zijn tijdens de behandeling van Denise volgens haar ouders grote fouten gemaakt. Zo wordt hun dochter acht maanden op een gesloten psychiatrische afdeling van een academisch ziekenhuis opgenomen. Een paar weken voor haar overlijden - ze is dan 17 - wordt ze doodziek door een ziekenhuis naar huis gestuurd. Missers duikt in haar dossier en brengt het echtpaar Smit in contact met een Lyme-deskundige.

Kijk ook op: missers.avro.nl

Missers, vrijdag 7 mei april om 21.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.