Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort, 6 mei 2010

LOTING DAVIS CUPDUEL NEDERLAND - ITALIË BEKEND

Zojuist heeft in Zoetermeer de loting van de Davis Cupontmoeting tussen het REAAL Nederlands Davis Cup Team en het Italiaanse Davis Cupteam plaatsgevonden.

Vrijdag 7 mei speelt Thiemo de Bakker in de eerste herenenkel partij tegen Simone Bolelli. Robin Haase neemt de tweede herenenkel voor zijn rekening. Zijn tegenstander in deze wedstrijd is Potito Starace. Zaterdag 8 mei spelen Igor Sijsling Jesse Huta Galung en de herendubbel tegen Daniele Bracciale Paolo Lorenzi. Het Davis Cupduel wordt aanstaande zondag afgesloten met een herenenkel tussen Thiemo de Bakker en Potito Starace. Aansluitend vindt de laatste partij tussen Robin Haase en Simone Bolelli plaats.

Raemon Sluiter maakt geen deel uit van het REAAL Nederlands Davis Cup Team. Teamcaptain Jan Siemerink heeft de voorkeur gegeven aan het viertal Thiemo de Bakker, Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung. Voor Italië is het team onveranderd gebleven.

Wedstrijdprogramma
De Davis Cupontmoeting Nederland - Italië vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 mei in SilverDome Zoetermeer. Op vrijdag begint om 12.00 uur de eerste herenenkel. De tweede wedstrijd start direct na afloop van de eerste partij. Zaterdag staat in het teken van de herendubbel; deze partij begint om 13.00 uur. De laatste twee enkelspelen worden op zondag vanaf 12.00 uur gespeeld.

Live de wedstrijden volgen
Voor vrijdag 7 mei zijn geen toegangskaarten meer te verkrijgen. Er zijn nog wel kaarten te verkrijgen voor zaterdag 8 en zondag 9 mei. Kaarten kunt u kopen aan de kassa bij SilverDome. Kunt u niet aanwezig zijn in Zoetermeer? Het REAAL Nederlands Davis Cup Team is komend weekend live te volgen via www.knltb.tv.

Op www.knltb.tv zijn al diverse filmpjes te bekijken zoals interviews met de spelers en met captain Jan Siemerink, een kijkje achter de schermen, de spelers in pak vlak voor het official dinner, een verslag van de officiële loting op donderdag 6 mei en natuurlijk het REAAL Straattennis daaraan voorafgaand.

Meer Davis Cupnieuws
Voor het laatste nieuws over het REAAL Nederlands Davis Cup Team kijkt u op www.knltb.nl/daviscup.